Bill Johnson mener det viktigste kristne kan gjøre er å tjene andre. Han opplever det ikke som et utslag av egoisme å ønske seg mer gudsnærvær, men velsignelse forplikter, sier han.

- Mirakler ikke det viktigste

Bill Johnson vil gjøre byen Redding til kreftfri sone. Men det viktigste kristne gjør er å tjene, for vi er ikke gode sjefer hevder han.

Johnson er en av hovedtalerne konferansen «Himmelen inntar jorden» som ble arrangert denne uken i Filadelfia i Oslo. Salen var smekkfull da Johnson talte torsdag formiddag, noe vi ikke kan vise DagenMagazinets lesere grunnet konferansens fotorestriksjoner.
Johnson tok i talen et oppgjør med kristne som forkynner at Gud straffer gjennom naturkatastrofer, stormer, sykdom og plager.
- Hvor mange ganger velsignet Jesus en storm og ba den dra til nærmeste by og ydmyke de som bodde der, spurte Johnson retorisk.
- Aldri.

Nærvær

Johnsons menighet Bethel Church i Redding, har vært et kraftsenter for inspirasjon til mange norske kristne de siste årene. Vitnesbyrdene om helbredelser og gudsnærvær er mange, og Johnson sier han stadig vil ha mer av Guds nærvær. Men han har vanskeligheter med å definere gudsnærvær.
- Gud manifesterer seg forskjellig i oss alle. Selv opplever jeg det som en varme. Vi hører alle Guds stemme forskjellig, sier han.
- Men det er forskjell på følelser og gudsnærvær?
- Absolutt. Følelser er flott, men tenk deg store tragedier. Der er det ikke mye gode følelser, men gudsnærværet kan være voldsomt. Det er en tyngde i hans nærvær.
I likhet med Johnson var salen i Filadelfia skjønt enige i ønsket om mer av Gud. «Ja!» rpote de da JOhnson spurte dem om de ville «ha mer». Han mener det ikke er et utslag av velfødd, vestlig, selvsentrert, individualisme.
- Jeg vil ha så mye som mulig av guds nærvær. Men vi må ikke bli konsumenter eller leve for oss selv i en hule. Alt skal gis videre. Derfor sender vår menighet også ut masse folk til andre land. Når Gud velsigner deg er du forpliktet til å dele. Du kan bare beholde det du gir videre, sier han.

Mirakler

Selv om Johnson har sett mange mirakler skje i menigheten, har han også sett mye av det motsatte.
- Når det er store forventninger om helbredelse så tiltrekker menigheten seg «problemer». Folk kommer fra hele verden til oss. Seirene er gledelige, men vi har også tap. De er smertefulle. Alle tap er uansett midlertidige, smiler han.
Bethel er langt fra noen introvert menighet, skal man tro pastoren.
- Mesteparten av våre mirakler skjer utenfor kirken, på arbeidsplasser, i butikker, på retauranter og i nabolaget. Vi som kristne skal være tjenere. Vi gjør det ikke bra, vi kristne, når vi skal styre skoler, landet kirker eller andre ting. Vi er best på å tjene, sier han.
Derfor har Bethel et tett samarbeid med lokale myndigheter. Når de sliter økonomisk hender det at menigheten gir dem penger.
- De bestemmer selv hvor midlene skal brukes, sier Johnson.
Av de 280 utenlandske elevene ved Bethels bibesskole, er det nær 60 nordmenn. Men noen god forklaring på hvordan det er blitt slik har ikke Johnson.
- Jeg vet virkelig ikke hvordan det har skjedd, ler han
- Det begynte vel med at noen få var over hos oss, og disse har igjen drevet reklame.

«Himmelen inntar jorden»
Hvor:Filadelfia Oslo, 15 til 18 april.
Arrangører:Filadelfia og ReformNorge
Talere:Bill Johnson, John og Carol Arnott, Elin Linde Fagerbakke, Einar Ekerhovd med flere