Midtøsten-konflikten

Viser til Dagen 19/7-16, et innlegg av Gudmund Gjelsten. En meget god fremstilling av Midtøsten-konflikten. Etter Første verdenskrig vedtok folkeforbundet å opprette et jødisk hjemland i palestinamandatet.

I 1922 ble hjemlandet 77 prosent mindre når Trans-Jordan ble gitt av verden til palestina-araberne.

I 1948 angrep araberne Israel og oppnådde delingsvedtaket. Krig ble belønnet med vestbredden og halve Jerusalem!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I 1967, når palestinerne (Jordan) hadde Vestbredden, brukte de anledningen til å forsøke å ta resten av Israel. Som reaksjon på angrep mistet araberne Vestbredden. Det var udiskutabelt arabernes mål også i 1973.

Å kalle Vestbredden okkupert er feil. Araberne startet krigene og vil ikke forhandle. Det er anti-semittisme i praksis å kalle jødene for nazister og araberne offer i denne situasjonen. Jødene har 23 prosent minus Vestbredden igjen av hjemlandet. Araberne er offer for vestens politikk og sine ledere.

Kjære venner, eg fant frem en bok, Midtøsten og Israel, Prokla-Media, og der viser de til følgende skriftsteder i Bibelen: Esekiel 35 og 36, Jesaja 66,8–10 samt Romerne 11. Israels Gud elsker og har en plan med sitt land og sitt folk Israel. Eg syns det er oppbyggende å se at Bibelen profeterer så presist, og beskriver så godt.

Siterer fra boken s.135: «Legg merke til at Esekiel 35 (straffen over Edom) og kapittel 36 (tilbakekomsten til landet) har samme hensikt. Begge kapitler slutter med de samme ordene: «de skal sanne at jeg er Herren.»

De som taler, offentlig eller i hjertet, vondt om Israel, folket eller landet har ikke forstått Israels Gud, jøden Jesus, Menneskesønnen, eller Bibelen. Eg tror at dette for menigheten i dag blir et kjernespørsmål for fremtiden: Hvordan stilte vi oss til Israel. Når Jesus sitter seg på sin trone i Israel og jødene får sitt land, da skal vi kjenne at Israels Gud er Herre. Det er hensikten med utvelgelsen av Israel.

Derfor er det så viktig å forkynne dette rett for menigheten.

Den stadige gjentagelsen i media om okkupasjon er en fåfengt kamp mot Gud som leder menigheten vill.

Så tilbake til Gudmund Gjelsten. Han spør: «er veldig mange vestlige journalister likegyldige til jødenes problemer?»