SOSIALE MEDIER: Mange av oss kan nå ut til langt flere ikke-troende enn det menighetene gjør, skriver Synspunkt-forfatteren.

Kun menighetene som skal nå ut?

Menigheter har på kort tid omstilt seg for å nå ut gjennom digitale plattformer, men bruker vi som enkeltpersoner våre digitale plattformer på en god måte?

Det er gledelig at tiden vi nå er inne i har gjort at menigheter har kunne nå ut til langt flere gjennom kreative og gode løsninger på nett. Men er vi som enkeltpersoner like bevisst på hvordan vi bruker sosiale medier i disse tider?

Jeg ser få kristne som man tydelig kan se at bruker sosiale medier som en kanal for å nå ut med evangeliet, og jeg kan av og til lure på om troende er bevisst på hvordan det en legger ut påvirker folks oppfatning av oss og troen vår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når folk ser våre sosiale medier, hva ser de er viktigst i våre liv? Mange tørster etter håp og mening, og det er ikke kun menighetens ansvar å formidle dette håpet. Ved våre brukere på sosiale medier kan mange av oss nå ut til langt flere ikke-troende enn det menighetene gjør.

På VGs annonsørinnhold fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR) kan man lese om ungdom som sliter i disse tider. Jeg er veldig redd for corona, og livredd for at jeg og noen i familien min skal dø. Jeg tenker på det nesten hele tiden når jeg er hjemme og jeg er jo bare hjemme nå. Jeg sliter med mye angst fra før også. Gutt 15.

Jeg tror ikke bare det er ungdom som kan sitte med disse tankene. Det er heller ikke usannsynlig at de fleste av oss har én eller flere følgere på sosiale medier som er i en slik situasjon. Kanskje ikke de følger en menighet, og nettopp derfor er det viktig at vi alle formidler dette håpet og tilliten vi har til Jesus.

I disse tider hvor sosiale medier og nyhetsbildet bærer mye preg av frykt så er det viktig å la våre sosiale medier være lyset som skinner på nattehimmelen. Det er grunnen til at vi i Nettverket Fornyelse jobber med å bevisstgjøre kristne på makten mediene har, men også mulighetene som ligger der.

Nabeel Qureshi vokste opp som muslim i USA og sier noe som bør gi rom for refleksjon: «De kristne som var rundt meg ville ikke dele evangeliet med meg og jeg skjønte aldri hvorfor. Jeg konkluderte med at enten så trodde de ikke at evangeliet var sant, eller om de trodde det så brydde de seg ikke om jeg gikk til helvete.»

Dette er noe til ettertanke, og noe vi bør ha som mål at ingen av våre venner og følgere på sosiale medier skal kunne lure på.