Imponerende symposium

I en tid med avkristning og verdiforvitring trenger vi akkurat den typen mobilisering som Oslo Symposium representerer.
Organisasjonen Kristenfolket og IKAJ avviklet før helgen en konferanse som rett og slett var imponerende. De ansvarlige for Oslo Symposium har all grunn til å være både fornøyd og stolt over det de har fått til.
Å fylle Oslo Kongressenter med et arrangement som finner sted på to hverdager, er i seg selv en betydelig prestasjon. Dertil kommer en meget profesjonell gjennomføring av et symposium som i sin helhet ble sendt direkte på nettet og også ble vist på TV Visjon Norge.
De miljøene som står bak Oslo Symposium er nok kristen-Norges dyktigste for tiden når det gjelder mobilisering og evnen til å skape oppmerksomhet om det de kjemper for.
Spørsmålet er om det noen gang har vært avholdt en kristen konferanse her i landet før med en så stor bredde blant foredragsholderne. Tre borgerlige partiledere, Norges ferske rødgrønne olje- og energiminister, en av landets aller rikeste menn, vår alles kjære Marte og den internasjonale kapasiteten Alan Dershowitz fra Harvard var blant de som gjestet podiet på Oslo Kongressenter disse to dagene.
Det er slett ikke dårlig å klare å få en statsråd til å stille opp på en konferanse som har som uttalt mål å få byttet ut den regjeringen ministeren selv sitter i. Men det klarte altså Oslo Symposium.
At Dagbladet likevel karakteriserer arrangementet som «de kristenkonservatives raveparty» må man bare ta med godt humør. Annet er det vel ikke å vente når avisen hyrer inn lederen for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner for å dekke symposiet for avisen.
I 2011 er det tydeligvis de som hevder seg å være ofre for intoleranse som selv har blitt de mest intolerante. LLH-lederen ønsker seg en politikerboikott av Oslo Symposium. Fremstående folkevalgte bør ikke bruke samme talerstol som Hanne Nabintu Herland og Nina Karin Monsen, resonnerer han.
At Oslos toppolitikere går først i homoparader er tydeligvis altså som det skal være. Men andre politikere skal ikke få lov å stille opp sammen med kristenfolket.
Det er merkverdig at LLH-lederen ikke selv innser inkonsekvensen i sin argumentasjon.
Slike holdninger er i seg selv en grunn til å mobilisere norske kristne. Utviklingen mot marginalisering og praktisk sensurering av klassiske kristne standpunkter har kommet så langt at det nå er helt uforsvarlig å fortsette å forbli tause.
Vi mener at en politisk og samfunnsmessig mobilisering av kristenfolket utelukkende er av det gode. Man forandrer ikke Norge ved å stenge seg inne i sin kirke eller sitt bedehus og håpe på at avkristningen går over av seg selv.
I stedet må man begynne å interessere seg for og engasjere seg i samfunnet rundt omkring seg. Og så må man væpne seg med kunnskap og gode argumenter. Med andre ord, akkurat sånt som ble tilbudt på Oslo Symposium.