– Her føler folk reell tilhørighet

Stemningen var høy da Sædalen menighet møtte opp på den lokale barneskolen for å feire tiårsjubileum søndag.

Best representert var småbarnsfamilier, godt synlige på grunn av roping og lek i benkeradene. Programmets mest sensasjonelle innslag var uten tvil trylleandakten av tryllekunstner Ruben Gazki.

Gratulasjoner

Biskopen i Bjørgvin,Halvor Nordhaug, møtte personlig opp for å delta på jubileumsfeiringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Gratulerer med 100-årsdagen! Selv om vi ikke er der enda, vet jeg at det kommer til å være en kirke her når den tid kommer, sa han til forsamlingen.

Nordhaug forteller at han har fulgt saken helt fra han ble innsatt som biskop i 2009.

– Jeg fikk høre at det var startet et pionérarbeid her som trakk mye folk, og at menigheten bare hadde provisoriske løsninger for å gjennomføre gudstjeneste. Siden da har dette stått på dagsordenen hver gang vi har hatt møter medBergen kommune.

Han forteller at kommunen nå har vedtatt at det skal bygges kirke i Sædalen. Det eneste som gjenstår er å avklare reguleringsspørsmål.

– Kommunen er pålagt å sørge for at det er kirkebygg i rimelig nærhet av der folk bor. Det har alle byrådene sett, uavhengig av politisk ståsted. Kirken kommer. Det er jeg helt sikker på.

Leder for menighetsrådet iSlettebakken kirke, Anders Teigen, hadde med seg en gave på 10.000 kr da han gikk frem for å gratulere menigheten.

Engasjement

Å være menighet uten eget bygg har noen praktiske utfordringer, forklarer Elin Hovda Hageberg. Hun er styreleder i menigheten.

– Hvis vi skal ha et arrangement må vi reise ned og rigge alt til dagen før. Når vi får en kirke har vi alt vi trenger lett tilgjengelig, sier hun, men presiserer samtidig at menigheten har hatt et veldig godt forhold til Sædalen skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hageberg tror at en av grunnene til at menigheten trekker så mange folk er at hele bydelen er ganske ny. Også fotballklubben feirer ti år i år.

– Engasjementet er noe som kjennetegner hele dalen, sier Hageberg.

Mette Bøe Lyngstad, også hun en av grunnleggerne, synes det et imponerende at menigheten har holdt ut i ti år uten kirke.

– Menigheten er bygget på frivillighet og det er alltid en risiko for at folk ikke orker mer når noen år har gått. Dette har vi ikke hatt problemer med, forteller hun.

Lyngstad forteller at menigheten har blitt en integrert del av lokalsamfunnet. Med stor variasjon i kulturtilbud trekker de også folk som ikke nødvendigvis hadde gått i menigheten til vanlig.

– Vi har lykkes i å skape en menighet som er mer enn bare tradisjon for folk. Det er et sted hvor folk har reell tilhørighet, sier hun.