Guds gründere

Jeg kunne ha valgt en annen overskrift, men «menighetsplanting» blir så raskt kategorisert som noe som angår spesielt interesserte.

Om du skulle være en av dem som tenker slik, så håper jeg å kunne overbevise deg om at så ikke er tilfelle. Grundervirksomhet i Guds rike er i tråd med det store oppdraget vi alle er satt til å utføre, og det angår både dem som er utsendt for å plante og dem som sender.

Mange av oss har bestemt oss for å sende. Under Sendt-konferansen i 2014 etablerte femten bevegelser og kirkesamfunn målet om å starte 400 nye menigheter før 2025.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I vårt lille land er det riktig valg av strategi at vi hjelper hverandre til å nå dette målet, fordi gevinsten for den kristne kirke i Norge vil være enormt stor om vi lykkes, men samtidig svært alvorlig om vi skulle feile.

Menighetsplanting er et fag som krever nøkkelkompetanse for å lykkes. Den samlede kunnskapen og innsikten som er tilgjengelig på dette området i dag, overgår ethvert tidspunkt i nyere kirkehistorie, i alle fall hva angår den vestlige verden.

I Norge er det simpelthen for krevende for de fleste bevegelser og kirkesamfunn å etablere egne programmer og prosesser over tid, og dette har fått oss til å forene oss om visjonen «SendtNorge».

Vi vil hjelpe hverandre å nå våre individuelle mål, som sammenlagt vil være 400 nye menigheter i 2025.

For mange tradisjonelle kirkesamfunn i USA som har slitt med nedadgående trender, så har menighetsplanting bidratt til fornyet vekst og fornyelse.

Assemblies of God (Pinsebevegelsen), har arbeidet målrettet for å gjøre menighetsplanting til et attraktivt valg av tjenestevei for unge ledere, samt et «stuerent» valg av menighetsfellesskap for folk flest. Over de siste ti årene har de plantet over 2000 nye menigheter, og hele bevegelsen nyter godt av lavere gjennomsnittsalder, nytt liv i menigheter som var truet av nedleggelse, og ikke minst en oppadgående trend i omvendelser.

Søstersamfunnet til det norske Misjonsforbundet opplever det samme, så også store deler av Baptistene. Felles for alle disse er at menighetsplanting velges som strategi av alle, og så samarbeider både dem som er sendt og den som sender om at menighetsplanting skal lykkes.

Det er min overbevisning at vi kan snu oss i 2025 og se tilbake på at vi fikk til målet om 400 nye menigheter, men det fordrer at vi ikke delegerer dette oppdraget til noen få spesielt interesserte. Dette er en sjanse for oss alle å være sendt sammen på mange ulike nivåer, både i de respektive samfunn og bevegelser, samt på et felleskristelig nivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

La oss tenke om 2025 som en startstrek, og ikke som målstrek. Da kan vi se en virkelig bevegelse som kan endre landet vårt.