Presidentvalget mellom Joe Biden og Donald Trump kan ha blitt utsatt for en russisk påvirkningskampanje.

WP-kilder: Russisk forsøk på å sverte Biden og påvirke USAs valg

Russlands president Vladimir Putin styrer trolig en kampanje mot Joe Biden for å påvirke valget, ifølge en CIA-vurdering som omtales i Washington Post.

CIA-vurderingen er en intern hemmeligstemplet rapport, datert 31. august, ifølgeWashington Posts kommentator Josh Rogin, som dekker utenrikspolitikk og nasjonal sikkerhet.

Han har fått tilgang til konklusjonene i vurderingen via to kilder som har gått gjennom dokumentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge kildene har CIA-analytikere utarbeidet vurderingen med hjelp fra NSA og FBI, basert på flere titalls meldinger fra offentlige, ugraderte og hemmeligstemplede etterretningskilder.

Kampanjen omfatter angivelig den ukrainske parlamentarikeren Andriy Derkach som skal ha koblinger til president Donald Trumps personlige advokat Rudolph Giuliani, skriver avisen.

Giuliani er ikke navngitt i CIA-vurderingen, men Derkachs aktiviteter beskrives i detalj, ifølge avisen. Det er ikke første gang at han navngis. 7. august sa Trump-administrasjonens kontraspionasjesjef William Evanina at Derkach inngår i Kremls forsøk på å sverte Bidens presidentkandidatur, ifølgePolitico.

– Vår vurdering er at president Vladimir Putin og de mest høytstående russiske toppene er klar over og trolig styrer Russlands påvirkningskampanje som har som mål å sverte den tidligere amerikanske visepresidenten, støtte presidenten og så splid i samfunnet i forkant av det amerikanske valget i november, heter det i rapporten ifølge Washington Post.

CIA, NSA og FBI avviser overfor Washington Post å kommentere saken, men ingen av de tre byråene bestrider opplysningene i saken, skriver avisen.

Det hvite hus avviser også å kommentere saken.