"Winterval" istedet for jul?

Kristne og muslimer i England advarer mot å nedtone julens kristne tradisjoner.

Forsøk på å nedtone det kristne budskap i julen av hensyn til annerledes troende, møter motstand fra Kristent-Muslimsk Forum i England. Forumet ble stiftet i januar i år etter initiativ av blant andre erkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, melder nettstedet religion.dk.

I uttalelsen peker kristne og muslimske ledere på en rekke eksempler, hvor lokale myndigheter i forskjellige sammenhenger har besluttet at julearrangementer skal ha et annet, ikke-religiøst navn. Ett av eksemplene dreier seg om den tradisjonelle julefestivalen i mange engelske byer. Et sted besluttet byrådet i stedet å kalle arrangementet "Winterval".

- Både som muslimer og som kristne føler vi oss sammen og helhjertet forpliktet til å fastholde julens spesielle og kristne innhold og bakgrunn. Julen er feiringen av Kristi fødsel, og vi ønsker at denne viktige del av den kristne arv i dette land fastholdes og anerkjennes som en del av nasjonens liv. Ethvert ønske om å sekularisere religiøse fester oppfatter vi som en offensiv mot så vel kristne som muslimer, heter det i uttalelsen.

KPK