STOPP: Rick Warren er lei skittkasting i amerikansk politikk og dropper derfor å arrangere debatt mellom presidentkandidatene i år.

Warren drittlei skittkasting mellom presidentkandidatene

Pastor Rick Warren dropper å arrangere debatt mellom presidentkandidatene før høstens valg i USA. - For mange personangrep i valgkampen, forklarer Warren.

Den amerikanske forfatteren og pastorenRick Warren har vært aktiv i offentligheten for å fremme god politisk diskusjon i USA. I den forbindelse har han fungert som debattleder ved flere anledninger.


Ombestemte seg


Pastoren ledet blant annet en debatt mellom Barack Obama og John McCain i 2008, like før McCain ble nominert som republikansk presidentkandidat.

I juli kunngjorde Warren at han ønsket å være vert for en debatt mellom Obama og Mitt Romney. Nå er ønsket trukket tilbake.

- Vi startet med disse debattene fordi vi ville fremme høflighet og personlig respekt mellom mennesker med svært forskjellige interesser, sier Warren til avisenOrange Count Register.

- Det er ment til å være et forum for viktige saker uten at det skal tys til personangrep og skittkasting. Et slikt klima kan jeg ikke se i årets valgkamp, forklarer Warren om hvorfor han i år dropper å arrangere debatten.


- Hyklerisk

I motsetning til Norge er det i USA lovlig med politisk TV-reklame. Partiene har blant annet benyttet slike reklamer til å rakke ned på konkurrerende parti og politiske skikkelser.

- Det ville vært hyklerisk å late som det var en respektert debatt mellom kandidatene for én kveld, når en er tilbake til drittkastingen neste dag, mener Warren som grunnla Saddleback menighet i 1980 og er blant USAs raskest voksende forsamlinger.

(Dagen)