RISIKERER DØDSSTRAFF: Ariel Castro møtte for retten i Cleveland første gang torsdag. Han er siktet for å ha holdt tre kvinner innesperret i over ti år og for å ha voldtatt dem.  (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Vurderer dødsstraff-tiltale for Cleveland-kidnapper

Ame­ri­kansk på­tale­myn­dig­het vil prøve å få Cle­ve­land-kid­nap­pe­ren Ariel Castro til­talt for over­lagt drap, og vur­de­rer å be om døds­straff.

År­sa­ken er at han med vold skal ha fått of­re­ne sine til å abor­te­re, opp­lys­te an­kla­ge­ren i Cuyahoga-kom­mu­nen Ti­mo­t­hy McG­in­ty på en presse­kon­fe­ran­se tors­dag.

Den 52 år gamle tid­li­ge­re bussjå­fø­renholdt tre kvin­ner in­ne­sper­ret i huset sitt i Cle­ve­land i opp­til ti år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Abor­ter­te

Den ene av kvin­ne­ne, Michel­le Knight, hev­der Ariel Castro sul­tet henne og slo henne gjen­tat­te gan­ger i magen da hun var gra­vid, slik at hun abor­ter­te. Hele fem gan­ger skal Knight ha blitt gra­vid i løpet av de over ti årene hun satt in­ne­sper­ret.

Castro er al­le­re­de sik­tet for fire til­fel­ler av kid­nap­ping og tre til­fel­ler av vold­tekt. McG­in­ty sier han vil gå nøye gjen­nom kvin­ne­nes for­kla­ring og til­ta­le Castro for hvert enes­te til­fel­le av over­grep.

52-årin­gen sto under et kort retts­møte tors­dag med bøyd hode, mens han tyg­get på kra­gen på fange­drak­ten.

«Sex-rov­dyr»

Iføl­ge CBS News og lo­ka­le medi­er i Cle­ve­land har po­li­ti­et fun­net det de tror er et selv­mords­brev i huset til Castro. Bre­vet skal ha blitt skre­vet i 2004, da han al­le­re­de hadde kid­nap­pet to av de tre kvin­ne­ne. I bre­vet be­skri­ver Castro seg selv som et «sex-rov­dyr». Han leg­ger også skyld på kvin­ne­ne for at de satte seg inn i bilen til en ukjent.

- De hol­des her mot sin vilje fordi de gjor­de den fei­len å sette seg inn i bilen med en to­talt ukjent per­son, heter det i bre­vet.

I bre­vet hev­der han også å ha blitt sek­su­elt mis­brukt som barn, og han skri­ver at pen­ge­ne hans skal gå til de tre kvin­ne­ne etter at han er død, mel­derCBS News.

- Hun­der i kjel­le­ren

Po­li­ti­et er fort­satt usik­re på hvor­dan Castro klar­te å holde kvin­ne­ne fan­get i så mange år uten at fa­mi­lie og andre be­sø­ken­de i huset opp­da­get det.

- Ariel holdt alle på av­stand. Vi vet ikke ennå hva slags kon­troll han hadde over disse kvin­ne­ne, sier vise­po­liti­sjef i Cle­ve­land Ed Tomba.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En venn av Castro, mu­si­ke­ren Ricky San­chez, be­søk­te huset flere gan­ger, se­nest for kort tid siden. San­chez for­tel­ler at sist gang han var i huset kom dat­te­ren til Aman­da Berry inn på kjøk­ke­net. Castro pre­sen­ter­te henne som barne­bar­net sitt.

San­chez sier han hørte lyder fra kjel­le­ren og at han spur­te hva det var for noe.

- Å, det er bare noen hun­der jeg har der nede, svar­te Castro. (©NTB)