Vurderer å fjerne oppgaven

Forlagsdirektør Ulv Pedersen i Gyldendal Undervisning beklager sterk dersom skoleelever har følt seg krenket som følge skoleoppgaven i læreverket Vivo, RLE 5-7. Han sier de nå vurder å fjerne den.

- Opp­ga­ven er ment som ett av flere me­to­disk tips til læren som kan be­nyt­tes i un­der­vis­nin­gen knyt­tet til krist­ne høy­ti­der. Det er vik­tig å på­pe­ke at denne opp­ga­ven ikke står i ele­vens bok, men kun i læ­rer­vei­led­nin­gen Vivo, RLE 5-7, sier Pe­der­sen.

Han un­der­stre­ker at opp­ga­ven er ment å il­lust­re­re for ele­ve­ne hvor grunn­leg­gen­de kris­ten­dom­men er i norsk kul­tur, og vise hvor vik­tig Jesu opp­stan­del­se er for kris­ten­dom­mens ek­sis­tens.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er helt opp til læ­rer­ne som tar i bruk me­to­den hvor langt de tar det over­for ele­ve­ne sine, og hvor fort de av­slø­rer at det er en bløff. Hen­sik­ten er å få ele­ve­ne til å re­flek­te­re, men det er klart at her må læ­rer­ne selv passe på i for­hold til ele­ve­ne de un­der­vi­ser, sier Pe­der­sen.

Be­kla­ger

Han be­kla­ger det li­ke­vel sterkt der­som ele­ver har følt seg kren­ket på noe måte som følge av det me­to­dis­ke tip­set i læ­rer­vei­led­nin­gen.

- Der­for vil vi sam­men for­fat­te­ren gå gjen­nom dette og endre eller fjer­ne me­to­den i neste opp­lag, sier Pe­der­sen.