KVINNEFENGSEL: HMP New Hall ligger i West Yorkshire. Foto: Google Maps

Voldtektsmann ble satt i kvinnefengsel – hevdet han ikke var mann lenger

Mannen var dømt for seksuelle overgrep, men fordi han hevdet å være kvinne ble han plassert i et fengsel bare for kvinner.

Kort tid etter at mannen var plassert i fengselet begikk han flere overgrep mot andre innsatte. Britiske aviser har de siste ukene beskrevet hendelsene som fant sted i 2016.

I retten hevdet mannen at han identifiserer seg selv som kvinne, noe retten valgte å ta hensyn til. I følge britisk lov er det forbryternes registrerte kjønn som avgjør hvilket fengsel de skal plasseres i. Den 52 år gamle mannen hadde, ifølge The Telegraph, påbegynt kjønnsendrende terapi, men var fysiologisk fortsatt mann. Mannens fødenavn er Stephen Wood, men har senere endret dette til Karen White.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Forkastelig

En kommentator i The Guardian, Sarah Ditum, uttalte i sakens anledning at dette er akkurat hva mange feminister har advart mot når reglement knyttet til transpersoner endres.

– Faren er at personer som Karen White - som har et klart motiv for å søke seg til kvinners intimsfærer - utnytter situasjonen. Det er forkastelig at noe slikt har kunnet skje, uttalte Ditum.

Fengselet har beklaget hendelsene, og i Storbritannia diskuteres nå reglene i lys av avsløringen.

Les også
Frimurerlosjen i England vil ikke utvise transpersoner
Les også
Trump med nytt forsøk på å forby transpersoner i militæret
Les også
Møter mye uvitenhet om bibelsk sex
Les også
– Kirken har usynliggjort de homofile
Les også
Transkvinner sikter mot Kongressen i USA