Vitner om Jesus på Alternativmessen

Mina Lande fant ikke svaret i yoga, meditasjon eller personlige utviklingskurs. Denne helgen deltar hun på Alternativmessen i Oslo med sitt vitnesbyrd om at Jesus er Guds svar.

? Jeg har hele tiden vært et søkende menneske, forteller Mina Lande.
Den norske skuespilleren som blant annet har opptrådt på Living Theatre i New York,
stilte grunnleggende spørsmål ved livet: Hva var sannheten?
Hva var det ekte livet?
Som de fleste andre besøkte hun Kirken ved spesielle anledninger. Men Mina fant ikke svaret her. Budskapet nådde ikke inn i hjertet, forklarer hun. Frikirker besøkte hun ikke fordi massemediene hadde gitt henne et bilde av disse som ekstreme sekter.

? Jeg opplevde at kristendom handlet om lover og regler: Kristen dom, men ikke liv.

Alternativ tro
Midt i sin karriere havnet hun i en dyp personlig krise da kjæresten forlot henne. Hun hadde trodd på kjærligheten. Men den viste seg også å være ufullkommen. Hva handlet livet da egentlig om?

? Jeg begynte å søke etter det optimale livet med uforbeholden kjærlighet, ekte frihet, indre ro og livsglede. Jeg søkte meg til alternativmesser. Her snakket man om det jeg søkte etter. De kunne tilby foredrag, seminarer og kurs. Og det var mange emner å velge i som yoga, meditasjon, positiv tenkning ? en lang kø av spesialiteter.

De snakket også om Gud, om guddommelighet og ?Kristus-energi?. De var hyggelige og gode mennesker som inkluderte Mina i sitt fellesskap. Her fant hun kanskje det hun søkte etter?
Mina anslår at hun har brukt nærmere 100.000 kroner på ulike kurs. Hun studerte blant annet healing, kinesiologi, soneterapi, clairvoyance og hypnose. Og hun gjennomførte utallige personlige utviklingskurser. Ved Wäxhuset i Sverige ble hun utdannet til Rebirther i 1992, og studerte videre ett år på Healerskolen ved Nørrebro i Danmark i 1996.

Et hav
? Jeg praktiserte visuelle øvelser og ulike pusteteknikker som skulle gi meg opplevelse av lykke. Jeg gjentok høyt ?Jeg er lykkelig!?, og så for meg at jeg var et lykkelig menneske.
Da øyeblikkets følelse av lykke tok slutt, tok en ny runde til. Det var en stadig søken. Mina beskriver sin livssituasjon med et bilde:

? Jeg svømte i et stort hav. Når jeg fant en øy, krabbet jeg opp på den for å finne fast grunn. Men etter en stund sank øya ned i havet, og jeg måtte legge på svøm igjen til jeg fant en ny øy. Dette gjentok seg hele tiden. Skulle jeg aldri finne fast grunn?

Jesus er Guds svar
Hun satt i sin leilighet i København en kveld i 1998 og tittet på TV. Tilfeldigvis var det et program fra Københavns Kristne Radio (KKR). Hun ble nysgjerrig da de snakket om at Jesus er veien, sannheten og livet. Hun hadde selv stilt seg spørsmålene mange ganger: Finnes virkelig Gud? Og er det et liv etter døden?

? De presenterte Jesus som Guds svar på min søken etter liv og sannhet. Det fanget min oppmerksomhet totalt.
Under programmet viste de et telefonnummer som man kunne ringe for å stille spørsmål eller få forbønn. Mina ringte og ble enige med dem om å møtes til en samtale dagen etter.

? De pekte direkte på Jesus som min frelser. Og da de etterpå spurte om jeg ville ta imot Jesus i mitt hjerte, følte jeg dypt inne i meg et klart ?Ja!?
Da Mina gjentok deres bønn: ?Jeg tar imot deg, Jesus?, begynte hun å strigråte. Hun opplevde at en gjennomgripende kjærlighet og en forløsende kraft fylte henne.

? Det er det vakreste jeg har opplevd. Jeg tenkte med meg selv: ?Nå er mitt liv blitt forandret. Nå er jeg kommet hjem.?

Klippen
Hun takket ja til invitasjonen om å bli med på et Alpha-kurs, hvor hun fikk kristent fellesskap i en liten bibelgruppe. Deltakerne ba for henne og underviste i de første skrittene på troens vei.

? Jeg behøvde sårt deres forbønn og oppmuntringer, for jeg slet veldig i begynnelsen med urolige spørsmål: Hvor lenge varer dette? Vil det holde? Jeg var jo blitt skuffet så mange ganger før. Men alle bekymringene forsvant da jeg mottok Den Hellige Ånds dåp tre måneder senere.
?Han drog meg opp av fordervelsens grav, opp av den dype gjørmen. Han satte mine føtter på fjell og lot meg gå meg gå med faste skritt.? Salme 40, vers 3.

Slik erfarte Mina det nye livet med Jesus. Endelig fikk hun fast grunn under føttene. Jesus er klippen i hennes liv.

Alternativmessen
Magazinet møtte Mina Lande mens hun forberedte seg til Alternativmessen i Valhall i Oslo denne helgen. Sammen med et team fra Oslo Kristne Senters bibelskole vil hun stå på stand og betjene mange av de søkende menneskene som kommer dit. Alternativmessen i Oslo er den største i Nord-Europa med opptil 20.000 besøkende.

Lørdag og søndag klokken 13.00 skal Mina holde sitt innlegg, et personlig vitnesbyrd om 15 års søken før hun fant svaret i Jesus.

? Jeg vil møte dem respekt og kjærlighet. Jeg vet at de søker på samme måte som jeg selv gjorde. Mitt svar på deres spørsmål er å presentere Jesus som livet og sannheten. Om de vil, ber jeg for dem eller sammen med dem. Erfaringsmessig tar de fleste imot Jesus som sin frelser under forbønn.

Våg å vitne
Mina Lande har en oppfordring å komme med før intervjuet er slutt:

? Jeg har spurt meg selv mange ganger ?Hvorfor har ingen fortalt meg om dette før?? Om kristne hadde stilt opp på Alternativmessene med vitnesbyrdet om Jesus, hadde jeg kanskje sluppet å søke i 15 år. Kristne må forstå at Jesus er svaret på spørsmålene som mange mennesker bærer på. Våg å være et vitne om Jesus!


Magne Vågnes
magne@magazinet.no