Vitne i utleveringssak: – Krekar er en mann med fine tanker

Torsdag behandler Oslo tingrett italiensk politis utleveringsbegjæring av mulla Krekar.

Norskkurderen Makwan Karim (39) fra Fredrikstad, som italiensk politi mener er en ledende skikkelse avmulla Krekars nettverk, skal vitne i utleveringssaken.

39-åringen aviser overforNRK at han har noe med terrorisme å gjøre, og hevder at han kun er en journalist.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er journalist, den første kurdiske journalisten som har snakket med Krekar. Da har folk antatt at jeg er på hans lag. Jeg har prøvd å få mest mulig informasjon fra ham, fordi han er en mann med fine tanker. Jeg vil dele dette med andre, sier Karim.

39-åringen fra Fredrikstad er norsk statsborger og kan ikke utleveres.

Italia har siktet mulla Krekar for å ha forberedt eller planlagt terrorhandling ved å ha inngått forbund med noen om å begå terror.PST mener at det ville ha gitt fengselsstraff i inntil ti år i Norge, skriverAftenposten.

I et brev fra PST tilOslo tingrett, som avisen har fått tilgang til, står det at PST mener vilkårene for utlevering til Italia er til stede. Torsdag skal Oslo tingrett starte sin behandling for å avgjøre om han kan utleveres.

Italia ønsker å få Krekar utlevert fordi de mener han siden 2011 har ledet oppbyggingen av en islamistisk fundamentalistisk organisasjon,Rawt, som planla terrorvirksomhet i Europa og Midtøsten.