Viljen til å betale for å lese aviser på nett øker

Men fortsatt sier 38 prosent nei takk, viser en undersøkelse

Sta­dig flere sier det er greit å be­ta­le for å lese ar­tik­ler på nett­avi­se­ne, fast­slår medie­kon­ser­net Ame­dia. Mot­vil­jen mot be­ta­ling er imid­ler­tid langt stør­re enn vil­jen.

Un­der­sø­kel­sen blant le­se­re av Ame­dias 78 lo­kal­avi­ser viser at be­ta­lings­vil­jen på nett øker sakte, men sik­kert, for hvert år, skri­ver Klasse­kam­pen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

21 pro­sent sva­rer nå at man i svært stor grad eller i gans­ke stor grad synes dette er ri­me­lig. 24 pro­sent mener ver­ken eller.

Sam­ti­dig sva­rer 15 pro­sent at de i gans­ke liten grad vil be­ta­le for nett­inn­hold, mens hele 38 pro­sent sier nei takk. Dette er færre enn før, iføl­ge avi­sen.

- Det er vans­ke­lig å måle om folk har lyst til å be­ta­le for noe som før var gra­tis, hvem sier ja til det? Så det er pro­ble­ma­tisk dette med be­ta­lings­vil­je, men vi ser en glid­ning i po­si­tiv ret­ning. Jeg vil kalle det døn­nin­ger i sirup, for hold­nin­ge­ne end­rer seg selv­føl­ge­lig ikke over natta, sier ana­lyse­sjef Anne Ja­cob­sen Ame­dia.

(©NTB)

Les også
Aftenposten setter opp betalingsmur