Vil nå bredt ut med kristenvariant av Netflix

I løpet av året kan det komme en kristen, tverrkirkelig tv-portal med utgangspunkt i Sarons Dal.

I den siste utgaven av bladet til Troens Bevis skriver daglig leder Rune Edvardsen at de drømmer om å lage en tv-portal som skal lanseres i år. Troens Bevis er initiativtager og vil drifte portalen, som skal drives sammen med menigheter og organisasjoner i Norge.

– I dag er det mange menigheter som tar opp møtene sine. Det ligger mye godt stoff her som ved hjelp av en slik portal vil kunne være svært bra for å nå ut til større grupper, skriver Edvardsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På alle plattformer

Målet er at portalen skal være tilgjengelig på alle plattformer, som mobil, ipad og datamaskiner, og at den i hovedsak skal finansieres av abonnement som ligner det man har på Netflix, som er et av de ledende strømmeselskapene i verden.

Edvardsen skisserer at de kan sende «live» og til og med ha interaktiv undervisning. Kanalen vil blant annet inneholde gudstjenester, konferanser, talkshow, intervju og barneprogram.

Ranjam Thakre, markedssjef i Troens Bevis, opplyser til Dagen at utviklere har jobbet med produktet i nærmere to år.

– Vi er tidlig i prosessen, men folk vi har snakket med viser absolutt interesse for idéen om en ny tv- portal.

Han tror at de som vil abonnere på kanalen i hovedsak vil være kristne og begrunner det med at folk som ikke er kristne ikke er villig til å betale for evangeliet.

– Hvor stort er behovet for en ny kristen tv-kanal i Norge?

– Det er vanskelig å si, men det vi ser er at stadig flere ser tv via strømmetjenester. Den nye tv-portalen blir derfor et produkt for fremtiden, tror han.

Ingen tigging

For å komme i havn økonomisk, må de som blir partnere investere en viss sum til å dekke kostnadene ved å drive tv-portalen. Beløpene vil variere, avhengig av hvor sterkt man vil gå inn og påvirke det nye konseptet. Tanken er at månedsabonnementet betales til den organisasjonen eller menigheten man tilhører. Slik kan de få tilbakebetalt en del av beløpet de investerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rune Edvardsen har så langt kalt inn til to informasjonsmøter møter. Ett i Stavanger og ett i Oslo.

Jarle Haugland, leder for Tro og Medier, var blant dem som deltok på møtet i Oslo. Han synes idéen om en kristen tv-portal er god.

– Det handler om å ta på alvor en medieutvikling der mer og mer går over på strømmetjenester, sier han.

Han håper at Troens Bevis kan få til et godt samarbeid med andre kristne tv-aktører og at kanalen får en tydelig profil og retning.

– Noen ønsker en kristen Netflix som også vil kunne nå ut til naboen, mens andre vil ha «menighet på tv.» Personlig ønsker jeg helt klart det første.

Haugland håper også på en stor bredde og tyngde blant medaktørene.

Nå ut og påvirke

I bladet til Troens Bevis skriver Edvardsen at vanlig, konvensjonell tv forsvinner med den eldre generasjonen som lever nå.

– Folk har et helt annet forhold til tv i dag. Vi vil velge selv når og hva vi vil se. Målet for oss alle er å også nå ut til ikke-troende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ranjam Thakre sier til Dagen at de ønsker å bygge en plattform som neste generasjon kan ta over.

– Om noen år kan den yngre generasjon bli ansvarlige for å nå sine egne. Vi håper derfor å sørge for en infrastruktur som de kan bruke, sier han.

– Er det misnøye med Visjon Norge som gjør at dere vil etablere en ny tv-portal?

– Nei. Det er behov for et bredt tv der bredden av Kristen-Norge kan komme ut til folk. Med strømmetjenester følger det andre muligheter, og det er den veien vi vil gå. Det er fortsatt mange som ser på Visjon Norge, men vi håper å få et alternativ som er mer fremtidsorientert og der vi slipper å tigge om penger på luften. I tillegg håper vi å skape et produkt som gir noe økonomisk tilbake til partnerne, sier han.