LØFTE OPP: – Jeg tror at Anfindsen kan være med å løfte opp en diskusjon i KrF om innvandring, sier bystyremedlem Bjarne Bjelland.

Vil invitere Anfindsen til Stavanger

Bystyremedlem for KrF i Stavanger ønsker å invitere den omstridte innvandringsmotstanderen Ole Jørgen Anfindsen til sitt lokallag.

- Anfindsen har kommet med konkrete utspill i innvandringspolitikken, og jeg deler ikke alle hans synspunkter. Men jeg tror at han kan være med å få i gang en debatt om innvandring i vårt parti, sier Bjarne Bjelland til DagenMagazinet.
Anfindsen deltok tidligere i uken under representantskapsmøtet i Oslo KrF.
- Det er kommet en del innvandringspolitiske utsagn fra sentralt hold i KrF som ikke har hold i virkeligheten. Hvordan kan for eksempel innvandringspolitisk talsmann si at Norge har en vellykket integreringspolitikk når etniske nordmenn flytter fra «ghettotilstander» i Groruddalen i Oslo? løse problemer i innvandrings- og integreringsspørsmål fordrer at man evner å se problemene og ikke nekter for at de faktisk er til stede, sier Bjelland.

Kritisk til innvandringspolitikk

Han legger til at det er ikke tvil om at all innvandringen til Norge de siste årene har gitt vårt land store utfordringer, som sosialiseringen i samfunnet og synet på kvinner.
- Det å være et kristent parti forplikter at man behander alle mennesker med respekt og nestekjærlighet. Min oppfatning er at KrF med sin snillisme har gått over en grense. Dette er det viktig at vi debatterer, og jeg tror at Anfindsen kan være med å løfte opp denne diskusjonen, sier Bjelland.

Avviser ikke Anfindsen

Leder i Stavanger KrF, Kjetil Clementsen, er i utgangspunktet positiv til å invitere Anfindsen til å tale. Men han skal først ta det opp i styret.
- Ole Jørgen Anfindsen vil tilføre debatten et friskt spenningsnivå. Men hvis det blir et møte, må vi også invitere en motdebattant, sier Clementsen til Aftenbladet.
- Hva slags innvandringsdebatt trengs nå i KrF?
- Vi må være åpne for ulike meninger om hvor mange som skal få komme til Norge, og hvordan integrering skal skje. Men jeg føler den generelle innvandringsdebatten i Norge er for mye preget av de harde hjerter, svarer Clementsen.

Glad for debatt

Generalsekretær Erik Høidahl i Kristent interkulturelt arbeid (KIA) er glad for at det er startet en debatt om innvandring i KrF.
- Dette er både viktig og nødvendig, og det er avgjørende at vi får en åpen debatt der også klare meningsmotstandere tar del, sier Høidahl til DagenMagazinet.
- Hvilken kommentar har du til at Ole Jørgen Anfindsen er ønsket til KrF i Stavanger?
- Jeg er usikker på om det er riktig mann å invitere, og det er nok ikke ham jeg ville invitert først. Men samtidig ser jeg at Anfindsen kunne vært med å få i gang en debatt. Selv er jeg sterkt uenig i hans synspunkter ikke minst ut fra mitt ståsted som kristen. Bibelen sier mye om at vi skal ta imot innflyttere i vårt land.
KIAs generalsekretær deltok i går under Stavanger KrFs storbykonferanse med følgende foredrag: «Interkulturell kommunikasjon - der religioner møtes», og han fokuserte blant annet på integrering av innvandrere.