Vil ikke stille mot nestlederne

Førstekandidat Malin Stensønes fra Akershus takker konsekvent nei til alle spørsmål om å stille til valg mot de foreslåtte nestlederne.

TROND­HEIM: - Til de som har son­dert med meg er jeg helt ty­de­lig på at det ikke er ak­tu­elt å stil­le opp. Jeg ogAkers­hus KrF støt­ter valg­ko­mitéens inn­stil­ling 100 pro­sent. Jeg vur­de­rer det som ikke ak­tu­elt. Vi har gode kan­di­da­ter, sier hun.

Valg­ko­mitéen fikk mange inn­spill til hvem som kunne bli nye nest­le­de­re iKristelig Folkeparti, og valg­te å inn­stil­le en­stem­mig på gjen­valg av Dag­run Erik­sen og Bjørg Tys­dal Moe. Ingen av dem står på valg til Stor­tin­get og flere har tatt til orde for at det ikke er en guns­tig å ha begge nest­le­der­ne uten­for Stor­tin­get.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Følg Krf-Landsmøtet direkte på nett-TV her på Dagen.no

«Fa­vo­ritt»

Malin Sten­sø­nes var et av nav­ne­ne som ble spilt inn til valg­ko­mi­te­en. Hun skal ha vært parti­le­der Knut Arild Ha­rei­des fa­vo­ritt, iføl­ge Vårt Land, men valg­ko­mitéen skal ha valgt å inn­stil­le på gjen­valg for å be­hol­de fre­den i par­ti­et.

Sten­sø­nes blir sett som en kom­men­de stjer­ne i par­ti­et, men det har vist seg å være vans­ke­lig å finne en topplas­se­ring. Tors­dag hadde hun ikke tatt stil­ling til om hun skul­le si ja til å ut­ford­re de fore­slåt­te nest­le­der­ne hvis hun fikk spørs­mål om å være benke­kan­di­dat. Etter at det ble son­dert med henne om hun ville stil­le som nest­le­der­kan­di­dat, av­vis­te hun fre­dag for­mid­dag mu­lig­he­ten for å stil­le opp.

- Vi skal ha best mulig le­del­se av par­ti­et og vi skal ha de beste inn i sen­tral­sty­ret. Jeg er vel­dig for­nøyd med inn­stil­lin­ge­ne, sier Sten­sø­nes til Dagen.

Dagen