Vil hjelpe Nigeria med å finne bortførte skolejenter

Både Storbritannia og USA tilbyr Nigeria hjelp til å finne de over 220 skolejentene som er bortført av islamistgruppa Boko Haram.

- Vi til­byr prak­tisk hjelp til å finne dem. Det Boko Haram har gjort, å bruke jen­ter som krigs­byt­te og ter­ror­byt­te, er av­skye­lig, sa Stor­bri­tan­nias uten­riks­mi­nis­ter Wil­liam Hague tirs­dag.

Den bri­tis­ke uten­riks­mi­nis­te­ren ville imid­ler­tid ikke gå i de­talj om hva slags hjelp bri­te­ne til­byr Ni­ge­ria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hague er i Wien for å delta på Europa­rå­dets uten­riks­mi­nis­ter­møte, sam­men med blant annet uten­riks­mi­nis­ter Børge Bren­de (H).

Bren­de sier det et svært po­si­tivt at bri­te­ne nå vil hjel­pe til med å finne skole­jen­te­ne, men sier at det enn så lenge ikke fore­lig­ger noen kon­kre­te pla­ner for even­tu­ell norsk hjelp.

- Dette er en helt for­fer­de­lig si­tua­sjon. Der­som det kom­mer øns­ker om at Norge kan bidra på noen som helst måte, så vil vi vur­de­re det, sier Bren­de til NTB.

Også USA har til­budt ni­ge­ri­ans­ke myn­dig­he­ter hjelp til å finne og få fri­gitt jen­te­ne, opp­ly­ser Det hvite hus.

276 jen­ter ble kid­nap­pet fra en skole i Chi­bok i del­sta­ten Borno 14. april. 53 av jen­te­ne klar­te å rømme fra kid­nap­per­ne, men fort­satt hol­des de 223 andre fan­get.

Man­dag sa Boko Ha­rams leder Abu­ba­kar Shekau at han vil selge jen­te­ne, tro­lig som sla­ver.

Les også
Til kirke med livet som innsatsKari Fure
Les også
Tilbyr milliondusør for terrorledere