Vil ha skoleuniform som prøveprosjekt

Målet er å se om det kan dempe merkepresset.

Asker Ar­bei­der­par­ti vil ha et prøve­pro­sjekt med skole­uni­form på en ung­doms­sko­le i kom­mu­nen. Målet er å se om det kan dempe merke­pres­set.

- Vi øns­ker at Asker skal teste et for­søk med uni­form på én ung­doms­sko­le. Vi tror skole­uni­form kan være med på å demme opp for økt kjø­pe- og merke­press, sier Ma­ri­an­ne Riis Ras­mus­sen, leder i Asker Ar­bei­der­par­ti, til Bud­stik­ka.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Riis Ras­mus­sen mener et prøve­pro­sjekt er vik­tig for å måle om uni­form kan ha ef­fekt på pres­set.

- Jeg tror ung­dom­me­ne er po­si­tivt inn­stilt til dette og at de egent­lig ikke øns­ker kles­press, sier Ap-le­de­ren.

Ar­bei­der­par­ti­et fore­slår i til­legg at po­li­ti­ker­ne skal be råd­man­nen se på kon­se­kven­se­ne av en even­tu­ell inn­fø­ring av skole­uni­form for alle sko­le­ne.

- Det vil være na­tur­lig å eva­lu­ere prøve­pro­sjek­tet. Vi må finne en måle­in­di­ka­tor som gjør at man kan se ef­fek­ten av det. Der­som pro­sjek­tet er vel­lyk­ket, ser jeg for meg at alle sko­ler i Asker skal ha uni­form, sier hun.

Men Høy­res Ma­ri­an­ne Knarud, som leder komité for opp­vekst i Asker, har al­le­re­de sagt nei til skole­uni­form.

- Det har vi ikke tra­di­sjon for i Norge i det hele tatt. Dette er ikke noe vi kan re­gu­le­re oss ut fra, her må for­eld­re­ne ta sitt an­svar og være gode rolle­mo­del­ler, sa hun om saken til Bud­stik­ka i slut­ten av no­vem­ber.

Ap-po­li­ti­ker Riis Ras­mus­sen mener det li­ke­vel er håp for en for­søks­ord­ning.

- Jeg vet at man ikke er enig i dette innad i Høyre. Det er vik­tig at vi får en dis­ku­sjon om te­ma­et, for vi kan ikke bare av­feie kles­pres­set i sko­len, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Frykter frislipp av privatskoler