TILLIT: - Vi har en flott menighet i Herøy, og jeg tror ikke at det er så mange, enten de sogner til Indremisjonsforbundet eller til Misjonssambandet, som deler Erik Furnes sin mistillit til min forkynnelse generelt, sier sogneprest Jens Terje Johnsen.

Vil ha rituale for homofile, men ikke ekteskap

- Jeg står absolutt ikke klar til å vie homofile og lesbiske. Men kirken må bidra til å gi homofile en offentlig ramme rundt sitt samliv, sier presten i Herøy. Debatt: Riktig av kirken å innføre rituale for homofile?

Sogneprest Jens Terje Johnsen beklager at kristenledere nå tror at han ønsker ekteskap for homofile.

- Jeg mener at det er på tide at deres situasjon blir tatt alvorlig av kirken. Derfor er jeg positiv til at det blir laget ordninger som gir en god ramme rundt homofiles samliv. Men ekteskapsritualet passer overhode ikke for de homofile.

Johnsen har strevet med sin teologi i møte med mennesker, og kommet frem til at homofilt samliv ikke er synd. For et halvt år siden orienterte han menighetsrådet om synet sitt.

- Jeg har ikke gått ut offentlig før Sunnmørsposten kom med spørsmålet. Men det er mange år siden jeg stod frem på et stiftsmøte i Møre og antydet at Den norske kirke må velge en ny kurs i spørsmålet om homofilt samliv, sier Johnsen.

Han kjenner seg på ingen måte som noen liberaler. Selv om han ikke er konservativ i dette spørsmålet, mener han at teologien ellers er veldig sentral.

- Jeg har vært i stormer før i mitt presteliv. Og jeg har funnet at det viktige er å glemme taktikken og å lytte innover. Da har jeg foldede hender, en åpen bibel og min samvittighet. Der henter jeg kraften til å gjøre det jeg tror er riktig.

Johnsen synes kristenledere som nå rykker ut mot ham er sene til å lære av kirkehistorien.

- Dette er en feil måte å gå frem på mot brødre i troen, sier presten.

Relaterte lenker:
Ber folk unngå homo-liberal prest