Over 35 prosent av elevene i Oslo-skolen har etnisk minoritetsbakgrunn. Nå bør de få bære sine hjemlandets flagg, mener Norsk Innvandrerforum. Foto: Scanpix

"Vil gjøre 17. mai-feiringen mer inkluderende"

Elever med minoritetsbakgrunn bør få muligheten til å vise hjemlandets flagg og drakter under barnetoget og feiringen av 17. mai i Oslo, mener Norsk Innvandrerforum.

Leder Athar Ali i Norsk Innvandrerforum mener dette vil gjøre 17. mai-feiringen mer fargerik og inkluderende.

- Vi tenker at minoriteters kulturer, språk og drakter er en del av det norske samfunnet. Minoriteter feirer også 17. mai. Derfor tenker vi at de kan vise sin egenart i tillegg til det norske, ikke istedenfor det norske, sier Ali til NRK.

Over 35 prosent av elevene i Oslo-skolen har etnisk minoritetsbakgrunn. På enkelte skoler er elever med innvandrerbakgrunn i flertall, skriver Norsk Innvandrerforum i en pressemelding.

Norsk Innvandrerforum viser også til at den samiske minoriteten i Norge får bruke sitt flagg.

- Vi har med glede registrert at den samiske minoriteten i Oslo fikk lov til å vise sitt flagg i barnetoget i Oslo i fjor, skriver de i pressemeldingen.

Det er nå opp til 17. mai-komiteen å avgjøre om minoritetselevene skal få lov til å vise hjemlandets flagg i barnetoget.

- Det ville gi en positiv bekreftelse av minoritetselevers kulturelle bakgrunn, opprinnelse og språk. Det vil også gi et signal om at Norge er blitt et flerkulturelt samfunn, sier Athar Ali.

Forslaget fra Athar Ali blir imidlertid kontant avvist av Amir Sheik, som er leder av 17. mai-komiteen i Oslo.

- Kun norske flagg, samiske flagg og FN-flagg kan brukes i 17. mai-tog i hovedstaden, sier han.