Vil gi Donald forbønn og pengehjelp

Indremisjonsfolk støtter den oppsagte bryggeriarbeideren Gerard Donald med forbønn og vil eventuelt også samle inn penger til han.

- Dersom han lider økonomisk tap gjennom denne prosessen, vil jeg gjerne være med å bidra sammen med andre trossøsken, sier forkynner Roald Evensen til Dagen Magazinet.


Han får støtte av blant andre Nils Nilsen i Flekkefjord, som har vært kretsformann i Indremisjonsforbundet.


- Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle oppleve i et såkalt kristent land at folk ble oppsagt fra jobben fordi de bekjente Jesu navn. Vi kan ikke være så tafatte at vi bare lar sånt noe passere uten å reagere, sier Nilsen.


Begge synes det er ille at folk kan tilbe djevelen gjennom gjentatte bannord både i medier og på arbeidsplasser, uten at noen reagerer. Da er det ekstra sårt at en kristen skal få sparken for å si «Gud velsigne deg».


- Jeg synes det er provoserende at en bedrift som Hansa Borg utøver så slett behandling av en arbeidstaker, og ikke minst i dette tilfelle en kristen broder som blir skvist på denne måten. Dersom det hadde hatt noen virkning skulle vi boikottet hele Hansa, sier Evensen.


Nilsen og Evensen beundrer Donalds frimodighet, og minner om Bibelen taler om velsignelser til de som lider for Jesu navns skyld.
DM