Vil fullføre trosopplæringen

68 millioner kroner mer til trosopplæring, tre millioner til diakonstillinger og mer til vedlikehold av kirkebygg. Det er kirkeminister Aasruds avskjedsgave til Den norske kirke.

I løpet av neste år skal alle me­nig­he­te­ne i Den nors­ke kirke etab­le­re et sys­te­ma­tisk og sam­men­hen­gen­de til­bud om tro­s­opp­læ­ring for alle sine døpte med­lem­mer mel­lom 0 og 18 år.

Det leg­ger den av­trop­pen­de kirke­mi­nis­ter Rig­mor Aas­rud (Ap) til grunn når hun øker be­vilg­nin­gen til tro­s­opp­læ­ring med 68,3 mil­lio­ner kro­ner. Da blir det to­ta­le til­skud­det til tro­s­opp­læ­ring i Den nors­ke kirke 302,5 mil­lio­ner kro­ner for neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tro­s­opp­læ­rings­re­for­men er ett av de­par­te­men­tets ho­ved­prio­ri­te­rin­ger, går det frem av stats­bud­sjet­tet.

I fjor ble tro­s­opp­læ­rin­gen i Den nors­ke kirke ka­rak­te­ri­sert som «en av bud­sjett­vin­ner­ne i re­gje­rin­gens for­slag til stats­bud­sjett for 2013». Den gang ble be­vilg­nin­gen til tro­s­opp­læ­ring fore­slått opp­trap­pet med 31,2 mil­lio­ner kro­ner til 234,2 mil­lio­ner kro­ner.

Ti dia­kon­stil­lin­ger

Re­gje­rin­gen fore­slår også å øke på to andre om­rå­der innen Den nors­ke kirke:

Til­skud­det til dia­ko­ner øker med tre mil­lio­ner kro­ner. I mange til­fel­ler dek­ker me­nig­he­te­ne selv rundt halv­par­ten av ut­gif­te­ne til dia­kon­stil­lin­ger. Der­for reg­ner kirke­de­par­te­men­tet med at det vil kunne opp­ret­tes rundt ti nye dia­kon­stil­lin­ger.

Ord­nin­gen med stat­lig rente­kom­pen­sa­sjon til istand­set­ting av kirke­bygg ut­vi­des med yt­ter­li­ge­re 500 mil­lio­ner kro­ner for å kunne ved­li­ke­hol­de og re­ha­bi­li­te­re flere kirke­bygg.

DAGEN