– Vi vil ta et oppgjør med terroristene

21 personer ble skadet etter en bombeeksplosjon i en buss i Jerusalem, melder israelsk politi og helsepersonell.

Dette er en av de første bussbombene siden den andre intifadaen, som varte fra 2000 til 2005.

Buss nummer 12 var på vei gjennom bydelen East Talpiot da en bombe gikk av i bussen og satte den i brann. Eksplosjonen forårsaket også brann i en annen buss og en bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av de 21 skadde skal to være alvorlig skadet, mens seks har fått moderate skader. Resten har lettere skader. Noen har ulike grader av forbrenning, mens andre er skadet etter å ha inhalert røyken som ble forårsaket av eksplosjonen.

De skadde ble fordelt på Shaare Zedek-sykehuset og Hadassah-sykehusets avdelinger i Ein Kerem og på Scopusfjellet.

– Vi vil finne dem

Statsminister Benjamin Netanyahu med følgende reaksjon på terrorangrepet, ifølge avisen Yedioth Ahronot:

– Vi vil finne dem som utførte angrepet og dem som hjalp dem. Vi vil ta et oppgjør med disse terroristene.

– Vi er i en konstant krig mot terroren. I terroren benyttes både kniver, skytevåpen, bomber, raketter og tunneler, sa Netanyahu og viste til angrepstunnelen som hæren har avdekket ved Gaza.

Det er forsatt ikke kjent hvem hvem som står bak bomben i Jerusalem. Både Hamas og andre palestinske organisasjoner lovpriser angrepet, men ingen har hittil tatt på seg skylden.

– Angrepet er en naturlig respons på Israels kriminelle handlinger, heter det i en uttalelse fra Hamas.

Les også:Gjenoppretter gamle, jødiske kvartaler

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Røyk og kaos i trafikken

Dagens korrespondent i Israel, Kenneth Fjell Rasmussen, har fast base bare noen kilometer unna eksplosjonsstedet. Han kom raskt til bombestedet.

Han forteller følgende:

– Da jeg ankom åstedet rundt en halvtime etter eksplosjonen, var det blålys og politibiler over alt. Bevæpnet politi og soldater var tilstede i store mengder og situasjonen virket til tider kaotisk.

– Jeg ble stanset ca 150 meter fra de utbrente bussene. Fortsatt var det røyk og støv i luften, som gjorde det vanskelig å puste.

Etter en stund ble journalister sluppet ned til selve bussvrakene. Den ene bussen var det bare «skjelettet» igjen av, mens en annen buss og en personbil var svært ødelagt.