– Vi må diskutere kjemisk kastrering

Justispolitiker Jan Arild Ellingsen i Frp mener alle tiltak må diskuteres i kampen mot overgrep mot barn, også kjemisk kastrering. Se video.

Ellingsen tok opp temaet i Dagsnytt 18 påNRK i kjølvannet av overgrepssaken som er under opprulling i Bergen.

– Vi må ikke legge begrensninger på hvilke tiltak vi kan snakke om når det gjelder overgrep mot barn. Derfor må vi også diskutere kjemisk kastrering. Det viktigste er å skåne barna, sier Ellingsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NETT-TV: Diskusjon i Dagsnytt 18 om overgrep mot barn

 

 

Psykologspesialist Svein Øverland advarer mot å tro at hormonbehandling alene vil få en overgriper til å slutte. Øverland er med på et prøveprosjekt der overgripere frivillig mottar hormonbehandling for å dempe lysten.

– Å få en overgriper til å slutte med overgrep er en prosess som skal skje i fengselet, men også etter at vedkommende er satt fri. Det er nødvendig med mer ressurser til dette arbeidet sier han. Øverland sier det er uenighet i fagmiljøet om hvorvidt hormonbehandling er veien å gå og sier forskningen på feltet spriker.

Spesialist i klinisk psykologi og sexologi, Thore Langfeldt, er blant dem som har vært kritisk til metoden, skriverNettavisen. Han har blant annet vist til at anabole steroider, som opphever virkningen av hormonpreparatene, er lett tilgjengelig.

– Da har man ikke oppnådd noe som helst, sa Langfeldt i 2014.