«Vi inviterte ikke Koht som festtaler for å provosere»

- Intensjonen var å skape en humørfylt og underholdende landsmøtefest. Alle opplevde ikke det, og det er leit.

Ble ar­tis­ten Chris­ti­ne Koht in­vi­tert som fest­ta­ler på KrFs lands­møte­fest for å pro­vo­se­re? Sva­ret er nei.

Vi øns­ket Koht først og fremst fordi vi ville ha en hu­mo­ris­tisk fest­tale med et po­si­tivt verdi­bud­skap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se videoklipp fra Kohts Krf-festtale på TV2

Selv­sagt var vi klar over at hun kan ha en litt uvant form for noen av våre del­ta­ke­re, men vi sat­set på at de ville ta det spor­ty. Sam­ti­dig hadde vi fått til­bake­mel­ding om at hun hadde gjort suk­sess med sin opp­tre­den på Den nors­ke kir­kes tro­s­opp­læ­rings­kon­fe­ran­se, hvor hun hadde mye av det samme opp­leg­get.

Media gjen­gir sjel­den hele bil­det, ei hel­ler fra lands­møte­fes­ten. Kohts bud­skap hand­let om å gi av seg selv, bry seg om hver­and­re og gjøre det man kan for å skape et var­me­re sam­funn, noe også vår mu­si­kals­ke ar­tist Anet­te Ved­vik opp­sum­mer­te med i sitt inn­slag som kom etter Koht. Hun over­var også fest­ta­len.

Disse ver­di­ene sam­men­fal­ler med Kris­te­lig Folke­par­tis, og hun ut­tryk­te stor re­spekt og enig­het med mye av vår po­li­tikk, og var opp­rik­tig glad for å få denne an­led­nin­gen - noe hun også sa fra sce­nen.

Ko­mi­ke­ren opp­ford­ret folk til å si: «Herre­gud, som jeg els­ker deg» til side­man­nen, noe en del rea­ger­te sterkt på. Dette for­står og be­kla­ger jeg, da dette for mange ikke er ak­sep­tert språk­bruk.

En av oss som ble tatt opp på sce­nen var snar­tenkt nok til å komme på en va­ri­ant, nem­lig: «Å, som jeg els­ker deg», hvor­på Koht end­ret ord­lyd. Ord­bru­ken ble feil, men po­en­get var man skul­le gi en kjær­lig­hets­er­klæ­ring til den om sto ved siden av seg, og valg av ut­trykk hand­ler mer om kul­tur­for­skjel­ler enn et ønske om å pro­vo­se­re.

Det er der­for mitt håp at både del­ta­ke­re og de som ikke var med på fes­ten som er opp­rørt, ser hva in­ten­sjo­nen var, nem­lig å skape en hu­mør­fylt og un­der­hol­den­de lands­møte­fest. Alle opp­lev­de ikke det, og det er leit.