«Vi er lei oss»

«Vi er lei oss når vi hører Ruth Irens historie. Den berører oss. Det hun forteller bryter med alt det som vi som menighet i dag ønsker å stå for», skriver Raymond Urne i en e-post til Dagen. Han er i dag pastor i Sentermenigheten i Asker.

Prinsipielt har han ikke mulighet eller ønske om å kommentere enkeltmenneskers historier eller opplevelser offentlig.

LES:Glad for åpen debatt om lederskap

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Det er umulig å kunne gjøre det på en ordentlig måte, og i en del tilfeller vil det også utfordre taushetsplikten. Jeg vil likevel si at det er historier som hennes som har gjort at vi de siste årene har gått prosesser for å kunne ta et oppgjør med den delen av historien som vi ikke er stolt av.

I forbindelse med at vi knyttet oss tilPinsebevegelsen, hadde vi åpne og ærlige samtaler med lederne om fortiden. Og for litt over ett år siden kontaktet vi regionsleder i Pinsebevegelsen for å diskutere hvordan vi kunne rydde opp i dette på en best mulig måte for involverte parter.

For vi ønsket å rekke ut en hånd og beklage til mennesker som er såret. Vi har sammen med rådgivere diskutert ulike måter for å nå frem til mennesker med en unnskyldning. Det ble blant annet diskutert å sende brev til alle som tidligere hadde vært medlem i menigheten, kontakte de man visste om som hadde vonde opplevelser, eller kanskje komme med en offentlig beklagelse.

Det er vanskelig å vite hvordan man skal gjøre det slik at mottakeren opplever det troverdig. Etter råd fra rådgivere, og etter også å ha konferert fagpersoner, bestemte vi oss for å komme med en offentlig beklagelse. Dette ble gjort i ukeavisen Korsets Seier fredag 8. april.

Her inviterte vi også mennesker med dårlige erfaringer til å møte oss for å fortelle sin historie. Slik at vi kan lytte, forstå og lære. Dette var tenkt i en trygg setting sammen med en tredjepart fra Pinsebevegelsen, eller eventuelt uten at vi var tilstede dersom det var ønskelig.

Mitt budskap tilRuth Iren er at jeg beklager at hun har hatt disse opplevelsene. Og at det har gått så lang tid før hun fikk en beklagelse. Vi tar hennes opplevelser på alvor», skriver han.