VG skriver at KrF satser på mykere homopolitikk

Partiet vil pro­gram­fes­te ho­mo­fi­le pars ret­tig­he­ter som for­eld­re.

Kris­te­lig Folke­par­ti pro­gram­fes­ter for førs­te gang i sin his­to­rieho­mo­fi­le pars ret­tig­he­ter som for­eld­re, skri­ver VG.

Følg KrF-landsmøtet  - som starter i dag - direkte på nett-TV her på Dagen.no

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I pro­gram­ko­mi­te­ens ut­kast til parti­pro­gram for pe­rio­den 2013 til 2019 kom­mer det fram at KrF vil skrin­leg­ge den ak­ti­ve kam­pen mot den kjønns­nøy­tra­le ek­te­skaps­lo­ven.

«KrF er opp­tatt av å sikre ek­te­ska­pet mel­lom mann og kvin­ne i lov­ver­ket. Dette har vist seg å være den mest sta­bi­le ram­men rundt barns opp­vekst (...). Sam­ti­dig har sam­fun­net også et an­svar for å sikre barns og voks­nes ju­ri­dis­ke ret­tig­he­ter uav­hen­gig av for­eld­re­nes sam­livs­form. KrF vil sikre like­kjøn­ne­de pars behov for ju­ri­disk trygg­het i lov­ver­ket», heter det i ut­kas­tet som VG har fått til­gang på.

Det er ikke meldt inn end­rings­for­slag til for­mu­le­rin­gen. Der­med blir dette etter alt å dømme ved­tatt som KrFs nye po­li­tikk på lands­mø­tet i Trond­heim til hel­gen.

KrF-nest­le­der og leder i pro­gram­ko­mi­te­en Dag­run Erik­sen av­vi­ser at for­mu­le­rin­gen betyr li­be­ra­li­se­ring av par­ti­ets verdi­po­li­tikk.

- Det er in­gen­ting som tyder på at par­ti­et lig­ger i for­kant av det pro­gram­ko­mi­te­en fore­slår. Sam­ti­dig opp­le­ver jeg at par­ti­et er sam­stemt om dette, og det er en vik­tig er­kjen­nel­se. Så har vi denne pre­si­se­rin­gen om at det gjel­der for­eld­re så lenge de er to, sier Erik­sen.

Hareide refser Aps kirkepolitikk