Den mye omtalte gjengvoldtekten i New Delhi har ført til protester over hele India. Her protesterer kvinner i New Dehli som ønsker å rette oppmerksomheten mot vold mot kvinner. Foto: Reuters / NTB scanpix

Venter rask dom i indisk voldtektssak

Dommen er ventet torsdag.

Retts­sa­ken mot de fem men­ne­ne som an­kla­ges for å ha vold­tatt og drept en 23 år gam­mel stu­dent i New Delhi, ble inn­le­det man­dag. Dom i saken er ven­tet tors­dag.

Saken blir ført for en spe­sial­dom­stol som skal kunne be­hand­le saken langt ras­ke­re enn hva som er van­lig i det in­dis­ke retts­ve­se­net. Al­le­re­de tors­dag denne uken fal­ler dom­men.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sam­ti­dig kre­ver ad­vo­ka­ten til en av de til­tal­te at hans kli­ent stil­les for en ung­doms­dom­stol etter­som han hev­des å være under 18 år. Po­li­ti­et sier imid­ler­tid at den til­tal­te er 20 år.

En sjet­te til­talt er al­le­re­de er­klært for mindre­årig, og saken hans be­hand­les av ung­doms­dom­stol.

Det in­dis­ke retts­sys­te­met er kjent for å være svært lang­somt, og det kan van­lig­vis ta år før det fal­ler dom i en sak. Men vold­tek­ten av den 23 år gamle kvin­nen i midt­en av de­sem­ber, har vakt vold­som­me pro­tes­ter, noe som gjør at myn­dig­he­te­ne øns­ker å sette punkt­um for saken så raskt som mulig.

Sam­ti­dig skal en høy­ere doms­in­stans ta stil­ling til om saken skal flyt­tes fra New Delhi til en annen by, slik en av de til­tal­te men­ne­ne har bedt om. Hans ad­vo­kat frem­hol­der at det ikke er mulig å få en rett­fer­dig be­hand­ling i samme by som over­gre­pet skjed­de.

Kvin­nens far har imid­ler­tid ut­talt at han øns­ker kort pro­sess. Han vil at men­ne­ne døm­mes til døden og blir hengt så fort som mulig.

- Ingen mann har rett til å leve etter å ha gjort noe så gru­somt, sier han til ny­hets­by­rå­et AFP.

(NTB)