Venter med avgjørelse om riving av Høyblokka

Får ikke av­klart re­gje­rings­kvar­ta­lets frem­tid før etter stor­tings­val­get.

For­ny­ings­mi­nis­terRig­mor Aas­rud (Ap) får ikke av­klartre­gje­rings­kvar­ta­lets frem­tid før etter stor­tings­val­get. Men Deich­mans­ke bi­blio­tek kan bli ak­tu­elt å ta i bruk, sier hun.

- Det blir nok 2014 før vi får be­stemt oss, sier hun til Dags­avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Der­med kan spørs­må­let om hvor­dan Nor­ges re­gje­rings­bygg bør ut­for­mes, bli over­latt til en even­tu­ell bor­ger­lig re­gje­ring etter høs­tens stor­tings­valg.

Høyblokka fikk omfattende skader under terrorangrepet22. juli 2011.

- Dette er et av de størs­te bygge­pro­sjek­te­ne til sta­ten noen­sin­ne. I til­legg har vi sik­ker­hets­di­men­sjo­nen ved dette, sier for­ny­ings-, ad­mi­ni­stra­sjons- og kirke­mi­nis­te­ren, som der­for ikke vil for­has­te seg.

Aas­rud ser for seg en in­ter­na­sjo­nal ar­ki­tekt­kon­kur­ran­se om fire-fem år.

- Den vil nok vekke stor in­ter­es­se, tror hun.

Aas­rud mener alle de­par­te­men­te­ne bør sam­les på ett sted. År­sa­ken er at Uten­riks­de­par­te­men­tet tren­ger nye lo­ka­ler. I til­legg går det i dag bort mye tid til trans­port i for­bin­del­se med møte­virk­som­het. Dess­uten er sik­ker­hets­til­ta­ke­ne let­te­re å gjen­nom­føre om alle de­par­te­men­te­ne lig­ger sam­let.

Det kan også bli ak­tu­elt å ta i bruk Deich­mans­ke bi­blio­tek, som lig­ger rett ved re­gje­rings­kvar­ta­let, etter at Oslo kom­mu­ne har ved­tatt å bygge nytt bi­blio­tek i Bjør­vi­ka.

- Jeg har en drøm om å få in­klu­dert Deich­mans­ke bi­blio­tek, som i dag er litt gjemt bort bak Y-blok­ka. Kan­skje kan vi ta i bruk byg­get til presse­kon­fe­ran­ser og møte­rom, sier Aas­rud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.