Venter 5000 til mirakelmøter

TV Visjon Norge ønsker å samle folk fra en stor bredde av internasjonale menigheter når helbredelsespredikanten pastor Guillermo Maldonado kommer til Fornebu i mai.

«Kom og opplev Jesus i den nye multikulturelle kristenheten som vokser fram i Norge», står det i reklamen for konferansen på Fornebu fra tirsdag 3. mai og fram til torsdag 5. mai, som ellers erKristi Himmelfartsdag.

– Veldig positivt

– Dette er et veldig positivt initiativ forKristen-Norge. Innvandrere beriker norsk kristenliv og gjør det mer fargerikt, kommenterer Dagen-redaktørVebjørn Selbekk. Han har ikke registrert at noen andre har gjort noe sånt i en så stor skala tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette kan bidra til å få innvandrermenighetene ut av isolasjon, sier Selbekk som ser på konferansen i mai som et kristent integreringstiltak.

Maldonado, som selv er fraHonduras, leder selv fra basenMiami iFlorida et flerkulturelt nettverk av menigheter verden over, King Jesus Ministry. Det omfatter 2000 menigheter med i alt en halv million medlemmer.

Godt i gang

Visjon Norge-sjefJan Hanvold sier til Dagen at man håper å trekke 5.000 mennesker tilTelenor Arena.

Det er han godt i gang med å legge til rette for, blant annet gjennom store annonser i kristenpressen, men også ved mer direkte kontakt med ledere i innvandrermenigheter i Oslo-området og andre steder i landet.

For et par dager sidne hadde Hanvold et lunsjmøte med 25 innvandrerpastorer i Oslo.

– Vi ønsker gjennom Maldonado-konferansen å presentere den nye kristenheten i Norge og iEuropa, sier Hanvold som viser til at det er en trend både på vårt kontinent og iUSA at de landene som tidligere var gjenstand for kristen misjon fra den vestlige verden, nå sender kristne misjonærer motsatt vei.

Guillermo Maldonado er et eksempel på det samme, mener han.

– Han er fattiggutten som ble frelst og kom til Florida. Kona Ana vokste opp iColombia, men ble kalt til misjon i USA, og nå har de 20.000 medlemmer der. Trenden også i Europa er at flere og flere pastorer kommer hit, og vi må ønske dem velkommen som misjonærer til Norge, mener Hanvold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange nasjonaliteter

– Hvordan har responsen vært på invitasjonen?

– Den har vært god. Vi har fått svar fra mange forskjellige menigheter og nasjonaliteter, blant annet ledere fraEritrea,Vietnam,Kongo ogEtiopia. Det har vært bra respons, sier Hanvold som venter å få møte langt flere enn de 25 pastorene han lunsjet med nylig.

– Dette er vel et kostbart arrangement. Hva skal til for at det skal bære seg for dere?

– Telenor Arena er ikke så kostbart, sier Hanvold som opplyser at det blir gratis adkomst i hallen på Fornebu. Og han har stor tro på at det skal bli bra med folk der. Det kan fort bety godt med penger i kollekten.

– Vi har registrert 1000 påmeldte allerede, og i fjor var det vel 3000 som kom for å høre Maldonado iOslofjord Convention Center. Jeg regner i alle fall med 5000 mennesker i år, sier Visjon Norge-lederen.

Han sier det også vil bli «ropt inn» fra gater og streder gjennom aktiv gateevangelisering i Oslo mens møtene pågår.