DROPPER TALEN: Etter at de tidligere på dagen har hatt fotballturnering mellom de ulike basene, vil de ansatte i UiO i kveld forberede GoFesten som starter for fullt i morgen. Dermed blir det i kveld ingen taler, men i stedet bønn og innvielse. Bildet er fra et tidligere UiO-arrangement.

Venter 1.000 til GoFest i Stavern

– Det vi føler at vi hører fra Gud er både et «kom» og et «gå», sier festivalsjef og nestleder i Ungdom i Oppdrag, Geir Fagerbakke.

Festivalsjef Geir Fagerbakke melder om hvilepuls, men samtidig mange baller i luften kort tid før Ungdom i Oppdrags arbeidersamling starter i ettermiddag og GoFesten starter i morgen kveld. Oppunder tusen mennesker er ventet til møtene. GoFest-konseptet ble relansert på Hamar i fjor etter ti års pause, og er i år flyttet til Stavern hvor det er kortere avstand mellom hallene slik at møtene for de voksne og møtene for barn og unge finner sted nærmere hverandre.

– Hva har du størst forventninger til?

– Vi har en veldig spennende talerekke med fargerike, friske folk, sier festivalsjefen. Han forteller at Telenor har vært på plass i Stavernhallen for å legge linjer som gjør deltakerne i stand til å få del i UiO-grunnlegger Loren Cunninghams forkynnelse via satelitt fra Hawaii fredag formiddag. I tillegg fremhever han blant andre Peter Helms som har talt i norsk UiO-sammenheng flere ganger tidligere.



Utadvendt åndelighet

Tema for festivalen er «Nærmere, dypere, høyere. En verden venter».

– Det er uttrykk for en lengsel i forhold til å søke Gud og hans ansikt, men det stopper ikke der. For evangeliet skal ut. Det vi føler at vi hører fra Gud er både et «kom» til ham, men også et «gå».

– Det er kanskje og et uttrykk for at åndeligheten ikke må bli for innadvendt?

– Ja, vi ønsker en slitesterk og ekte åndelighet som i høyeste grad er utadvendt. Vi markere også at vi de første månedene av 2008 har hatt nesten 600 mennesker ute i misjon, mange av dem i sommer, forteller Fagerbakke.

Fra fredag formiddag til søndag formiddag blir det dessuten en 48 timers lovsangsmaraton i hovedsalen, bare avbrutt av møter og lydsjekk. Kalle Skårbrevik og Jan Honningdal har satt sammen lovsangsteam som skal tilbe Gud med sang og musikk både dag og natt.



Kan bli i Stavern

Kapasiteten på Fredtun Folkehøgskole er allerede sprengt. Om årets arrangement blir vellykket, er det ikke utenkelig at flere GoFester kan finne sted i Stavern. Geir Fagerbakke skryter dessuten av sine egne medarbeidere som tar i mer enn ett tak utover sine vanlige arbeidsoppgaver for å gjennomføre arrangementet. I invitasjonsbrevet står det at man etter den innledende arbeidersamlingen skal ta imot 500 VIP-gjester, altså resten av festivaldeltakerne.

Omkring 350 barn og unge opp til 20 år er ventet, og i tillegg til samtalegrupper vil de også i de samme gruppene gå gjennom mye moro som skal bidra til både trivsel og åndelig vekst.


DM