- Venstre skal diskutere regjeringsdeltakelse

KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de vil vur­de­re å gå i re­gje­ring der­som Venst­re vil det.

Venst­re skal dis­ku­te­re saken til hel­gen.

Iføl­geDags­avi­sen sier sen­tra­le kil­der i Venst­re at det ikke fore­lig­ger kon­kre­te pla­ner om å gå inn i re­gje­ring nå, men spørs­må­let skal dis­ku­te­res på par­ti­ets år­li­ge stra­te­gi­se­mi­nar til hel­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter det Dags­avi­sen er­fa­rer er mange for­nøyd med sam­ar­beids­for­men mel­lom re­gje­rings­part­ner­ne Høyre og Frem­skritts­par­ti­et og de to støtte­par­ti­ene Venst­re og KrF. Men flere i Venst­re ser nå mer po­si­tivt på re­gje­rings­del­ta­kel­se enn tid­li­ge­re.

Iføl­ge avi­sen peker noen på at det vil være ak­tu­elt for Venst­re å tre inn i re­gje­ring i etter­kant av lo­kal­val­get i 2015. Andre mener det bør skje al­le­re­de i år.

Flere kil­der mener det ikke er så vik­tig at KrF blir med.

- Jeg mener dette er gode sig­na­ler. Blir det fire par­ti­er i re­gje­ring, vil det styr­ke re­gje­rin­gen ved at man kan få gjen­nom po­li­tikk enk­le­re i et mer lang­sik­tig per­spek­tiv. Nett­opp det gjør de best når alle par­ti­ene er re­pre­sen­tert rundt bor­det, sier Vi­be­ke Mad­sen, sje­fen for næ­rings­li­vets nest størs­te or­ga­ni­sa­sjon, Virke.

(©NTB)