Velgerne gir regjeringen godkjent

41 prosent synes regjeringen fremstår som «bra» eller «svært bra» i en ny undersøkelse. 25 prosent svarer «dårlig» eller «svært dårlig».

Tallene kommer fra Nationens distriktsbarometer, som også ser på hvor fornøyd eller misfornøyd de ulike partienes velgere er.

– Det er hyggelig at så mange generelt føler at regjeringen gjør det bra. Det er alltid sånn at juni-ukene er litt tøffe for regjeringen med mange saker som kan være vanskelige iStortinget. Men det er hyggelig å få en sånn tilbakemelding. Jeg føler vi har hatt god støtte, sier statsministerErna Solberg (H).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke overraskende er Høyres og Frps velgere mest fornøyd, mens Ap- og Sp-velgere er de som i minst grad synes regjeringen fremstår som bra – i hvert fall blant de velgergruppene det oppgis separate tall for.

Også de som stemmer på støttepartiene Venstre og KrF er mer positive enn negative, noe som gleder Solberg.

– Det er særlig hyggelig før et år der disse partiene skal beslutte hva de skal gjøre inn mot valget. Vi jobber først og fremst med å skape god politikk i fellesskap mellom de fire partiene. Alle partiene skal føle at de får mer igjen ved å delta i samarbeidet.

Felles for alle partiene som ikke sitter i regjeringen, er at svært mange av velgerne deres lander på alternativet «både og». Hele 50-prosent av KrF-velgerne velger det svaralternativet, og blant Ap-, Sp- og Venstre-velgerne lander 34-40 prosent midt på treet. Totalt svarer 31 prosent «både og» i undersøkelsen, som er gjennomført av Sentio.