Velgerne flykter fra Ap

Arbeiderpartiets oppslutning faller med nesten 6 prosent på Opinions partibarometer for Aftenposten, mens KrF går sterkt frem. -Målingen kan være nådestøtet for Ap som Norges ubestridte største parti, mener avisens kommentator Håvard Narum.

Fire måneder før stortingsvalget er det dystre tall på meningsmålingene for Ap. På dagens måling får partiet en oppslutning på 26. 4 prosent, et fall på 5,6 prosent i forhold til marsmålingen. I februar og mars lå partiet på rundt 32 prosent.

Samtidig går KrF frem med 2,6 prosent og ligger på15.3 prosent. Også Høyres opplever fremgang på denne målingen, slik partiet har gjort både i februar og mars. Høyre og KrF har tilsammen 37,5 prosent av stemmene på dette barometeret, og det ville gitt 68 mandater i Stortinget dersom det var valg. Med FrPs 23 mandater og Venstres ene ville den borgerlige blokk alene hatt 92 representanter i Stortinget. Utfra samme måling ville sentrumsalternativet i denne målingen hatt bare 39 representanter.

- Dagens måling kan være begynnelsen på nådestøtet for Ap som Norges ubestridt største parti - ikke bare på en og annen meningsmåling, men også ved valg, skriver Aftenpostens Håvard Narum i en kommentar.

Per Ole Aalberg