STERKT NÆRVÆR: Så langt jeg kan skjønne, opplever menneskene i Lakeland noe fint og godt. Et sterkt nærvær av Gud, å se åtte tusen mennesker i lovsang som løfter sine hender mot himmelen, gråter gledestårer, stråler av glede og tar hverandres hender, skriver Ole Lilleberg i sitt innlegg.

Vekkelse i Florida og andre steder

Flere har kommet med advarsler angående Todd Bentleys vekkelse i Lakeland. Før jeg reiste på ferie hadde jeg fått med meg ca. 25 møter på GOD TV. På tross av språkvanskeligheter har jeg dannet meg et bilde av det som skjer, sammen med andre.

Jeg synes ikke om alt det som er å se i Lakeland og på Visjon Norge, som sendte lignende program fra Bjørndalshallen i vår. Men det foregår en vekkelse over store deler av verden. Og å sette seg opp som dommer og si at denne ikke er forenlig med innhøsting i Guds rike, er å oppføre seg som mauren som reiser seg mot Dovregubben.

Som gammel vekkelsespredikant klarer jeg å innse at vekkelsen i dag skjker på en annen måte. Jeg gleder meg storlig og prøver å overse det som synes å være negativt.

Så langt jeg kan skjønne, opplever menneskene i Lakeland noe fint og godt. Et sterkt nærvær av Gud, å se åtte tusen mennesker i lovsang som løfter sine hender mot himmelen, gråter gledestårer, stråler av glede og tar hverandres hender. Det bedes mye i forsamlingen og det utløser Guds kraft til helbredelse. Jeg ser folk reise seg fra rullestolen, hundrevis blir helbredet og opptil hundre mennesker tar imot Jesus på et kveldsmøte som varer i mange timer.

Er ikke Gud med i det som skjer, da har djevelen blitt god og vi må slutte å legge all skyld på ham for det som er ondt i verden. En forventer at de som setter søkelyset på det som skjer i Lakeland er like opptatt av det som skjer på kristenfronten i vårt eget folk, som våre viktige avgjørelser skal fattes for. I kirken deler biskopene seg omtrent på midten og fårene blir veiledet i hva som er rett og galt.

Vekkelsen i Asia og Afrika har nådd Lakeland. Vi hører om flere millioner som samles til møter. Mange helbredelser og mirakler skjer i forsamlingene. Nå tyder alt på at denne vekkelsen er på vei til Vesten. Og om den kommer til Norge er jeg redd for at den kan gå Den norske kirke forbi. I så fall er det en tragedie. Det står og faller med ledelsen, om den har bakkekontakt.

Det er ikke bare negativt at det settes søkelys på det som skjer i dag på kristne møter. Jeg har sett flinke hypnotisører gjøre det merkeligste med folk som underholdning. Det kan ligne på Den hellige ånds ytringer, utern å ha med kristendom å gjøre. Jeg undres på hvor grensen går. Her kan det være behov for å prøve ånder, om de er fra Gud.

London har aldri opplevd en slik strøm til et kristent møte som når den nigerianske pastoren Oyahilon samlet 25.000 mennesker i Excel konferansesenter. Møtet var som på Jesu tid, med lovsang under tegn og mirakler, ifølge referat.

Rune og Astrid Edvartsen opplever å høste inn store skarer i Asia og Afrika. Gjennom tv fra Sarons dal når de ut over store deler av verden med budskapet om Jesus. Det synes som om det brukes åndelig skurtresker.

Kongens ærende har hast. Bibelen sier: «Han skal i hast fulllbyrde sin gjerning på jorden.»

Ole Lilleberg