BOMBETRUSSEL: Bildet viser etterforskere som bærer utstyr ut av leiligheten til den mistenkte bak skytemassakren i en kino i Aurora, USA, i juli. Kinoen viste den nyeste Batman-filmen «The Dark Knight Rises». Lørdag ble en bombetrussel rettet mot en dansk kino som viste den samme filmen.

Varetektsfengslet for bombetrussel mot dansk kino

 Den 37 år gamle mannen som er siktet for å stå bak en falsk bombetrussel mot en kino i Haderslev i Danmark, er varetektsfengslet i fire uker.

Publikummet til Batman-filmen «The Dark Knight Rises» i Haderslev i Danmark måtte lørdag kveld evakueres etter at kinoen mottok en bombetrussel. Trusselen viste seg å være falsk, og politiet pågrep mannen de mener sto bak. 37-åringen ble søndag varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiet i Syd- og Sønderjylland.

Filmen hadde vart rundt 20 minutter da politiet mottok trusselen.
- Det ble ringt inn til vårt servicesenter, og en person fortalte at det var en bombe i kinoen, forteller vaktsjef Claus Skovgaard ved Syd- og Sønderjyllands politi.

Trusselen fikk politiet til å evakuere kinoen og sperre av området rundt. Bombehunder og politiets bombeeksperter undersøkte området, men rett før midnatt ble bombealarmen avblåst.

- Det ble ikke funnet sprengstoff der inne, sier Skovgaard til Ekstra Bladet.
20. juli ble 12 mennesker drept og 58 såret i skyting på en kino i Aurora, som er en forstad til byen Denver i Colorado vest i USA. Kinoen viste den nyeste Batman-filmen «The Dark Knight Rises». Gjerningsmannen hadde farget håret rødt og skal ha sagt til politiet at han var «Jokeren», en av Batmans erkefiender.NTB