- Vår tids største utfordring

? Om de kristne ikke tar opp utfordringen vedrørende islams utbredning, så taper vi kampen om Europa, hevder eksmuslim Paul Johansen.

? Norge har sett en voldsom økning i antallet muslimer, etter den første muslimen kom til Norge i 1970. 1994 var det omtrent 35.000 muslimer i Norge. I dag, tolv år senere, finnes det omtrent 100.000 etterfølgere av Muhammed. I samme periode har antallet pinsevenner økt med et par tusen. FrP er ikke overdrevet i sine uttalelser, når de hevder at Norge står foran en muslimsk invasjon, sier Johansen, som er daglig leder i organisasjonen Kristent Arbeid Blant Arabere (KABA).

Uttalelsene kom under seminaret "Islam i Norge", som ble holdt i forbindelse med KABAs årsmøte sist lørdag.

Johansen, som selv er fra Egypt, fremholdt under seminaret at han ikke ønsket å skremme nordmenn til fremmedfrykt, men at tall og uttalelser underbygger det han sier.

Kontroll
? Hvem er det som kontrollerer Norge? I skolene er det helt legitimt uttale seg mot kristendommen. Men det samme gjelder ikke islam. Da skal man plutselig utvise respekt og toleranse. På norske universiteter får man nesten ikke lov til å kritisere islam, av frykt for å miste samarbeid med universiteter i islamske land, som utveksler studenter, sa Johansen.

? Dermed kan vi si at akademikere fratas sin frihet til å kritisere islam på grunn av sin kontakt med muslimske universiteter over hele verden.

Johansen fortalte at det ikke bare er konvertitter og kristne som står i fare for å miste hus, hjem og jobb om de kritiserer islam.

? En muslimsk kritiker i Kairo mistet nylig sin jobb, sin kone og sine barn. Han stod frem på den muslimske fjernsynskanalen og sa at han var muslim, men en tenkende muslim. Han ville ikke godta det som Muhammed og hans folk levde under for 1400 år siden, la Johansen til.

Tegninger
Den tidligere muslimen hevder at mediene, myndighetene og de politiske partiene av frykt for islam ikke tør å sette ting på dagsorden. Og grunnen til frykten er muslimenes enorme evne til å forsvare islam.

? Den muslimske verden er kristendommens største utfordring. Muslimene beskytter sin religion på en mye bedre måte enn alle andre religionsutøvere i verden. Det blir langt fra samme hissighet når man kritiserer buddhismen eller hinduismen, selv med hundrevis av millioner etterfølgere, sa Johansen og mener det er grunn til ettertanke.

Johansen ønsker å reise spørsmålet om hvem som har tegnet bildet av Muhammed som en terrorist i vestlige personers hode.

? Det er ikke tegnerne som har kommet på dette helt av seg selv. Bildet av en voldelig religion er det Osama bin Laden og andre muslimske terrorister som har tegnet, sa Johansen.

Religionskrig
Han fortalte at muslimske land har brukt mer enn 460 milliarder norske kroner til misjon i land over hele verden. Han viste bilder av ett av de nyeste sentrene som utdanner muslimer til å misjonere i Vesten, og fortalte at alle muslimske land forplikter seg til å beskytte islam som religion. Samtidig forplikter alle landene seg til å støtte utbredelsen av islam.

? Når akademikere, pro-muslimer og andre tilhengere hevder at islam er en fredelig religion og at alle er frie til å dyrke sin religion, hvor er alle de offisielle kristne og jødene i Saudi-Arabia, da?

Johansen stilte spørsmålet om hvorfor er det krig mellom sjia- og sunnimuslimer i Irak. Han hevdet at dersom man oppgir USA som grunn for krigen mellom disse to fraksjonene, er dette bare dumt og naivt. For bare noen år siden var det krig mellom Iran og Irak, og begge hevdet at det var en hellig krig, sa Johansen under seminaret.

? Om det er legitimt av et muslimsk land å drive hellig krig mot en annen muslimsk stat, så kan du tenke deg hvordan Vesten skal behandles!

Øyvind Kleiveland
magazinet@magazinet.no