Vanskeligere forhold for misjonærer i India

Indiske myndigheter ønsker å gjøre lovendringer som vil innskrenke utlendingers frihet til å oppholde seg i landet. Innenriksdepartementet i India vil også nekte misjonærer forlenget oppholdstillatelse.

Ifølge en lov fra 1971, plikter alle indere å underrette politiet dersom de har besøk av utlendinger i mer enn 24 timer. Nå ønsker indiske myndigheter å skjerpe loven ytterligere. Dersom de foreslåtte endringer blir vedtatt, vil dette innebære at enhver inder som har besøk av utlendinger, om så bare for en natt, plikter å underrette den lokale politistasjonen. Dersom verten unnlater å melde fra til politiet, kan vedkommende dømmes til fengsel i inntil fem år, melder Åpne Dører.

Dersom det omtalte lovforslaget blir vedtatt, vil det berøre de aller fleste av Indias innbyggere. Det vil også innebære store begrensninger for menigheter og kristne enkeltpersoner som har kontakter i utlandet. Offentlige embetsmenn medgir at de allerede i mars mottok et hemmelig rundskriv fra Innenriksdepartementet. Her blir de pålagt å nekte forlenget oppholdstillatelse til misjonærer som har ankommet India etter 1984.

KPK