Politiet etterforsker drapet på 58 år gamle Bjarte Hansen i Øyer i Oppland. Hanse Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Væpnet politiaksjon i skogområde i Lillehammer

Væpnede politistyrker aksjonerte mandag mot flere steder på Solhøgda i Lillehammer etter tips om at den drapssiktede 23-åringen kan skjule seg der.

Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhagen på Lillehammer bekrefter at aksjonen fant sted i forbindelse med etterforskningen av drapssaken i Øyer i Oppland, der 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er siktet. 23-åringen har ikke meldt seg for politiet etter at han ble etterlyst for drapet på stefaren, 58 år gamle Bjarte Hansen.

– Vi får en rekke tips, og følger opp de vi mener det er grunn til å reagere på. Om han ikke melder seg selv, venter jeg at vi kommer til å måte aksjonere mot flere steder og adresser, sier Bergundhagen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han bekrefter at aksjonen kom som et direkte resultat av tips fra publikum.

Lette i huler og bunker

Minst seks-sju politifolk lette mandag ettermiddag i et område hvor det ligger flere huler og en påbegynt bunker fra andre verdenskrig. Politiet skal også ha lett i et boligområde like ved, ifølge NRK.

I tillegg ble aksjonert mot en bil i Øyer, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Aksjonene varte i halvannen til to timer, ifølge Bergundhagen. Han sendte ut sine folk samtidig som han kalte inn pressen til pressekonferanse i bakgården ved Lillehammer politistasjon.

Politiet gjorde ikke funn under aksjonen som tyder på at den etterlyste er i området. De ber ikke folk bekymre seg. Politiet har tidligere advart folk mot å ta kontakt med mannen, som regnes som ustabil.

Gudbrandsdølen Dagningen melder at et avisbud gjorde den siste observasjonen av den etterlyste natt til fredag. Avisbudet så da en mann som løp fra villaen, der den mistenkte og hans stefar bodde, og inn i skogen. Budet var inne til avhør fredag.

Politiet opplyser at de har gjort interessante funn i leiligheten.

Navngitt av politiet

Levningene av Bjarte Hansen ble torsdag funnet i et bål som fortsatt brant i nærheten av en populær turvei i Øyer i Oppland. Han ble sist observert i live onsdag

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søndag opplyste Gudbrandsdalen politidistrikt at de mistenker en ung mann for å stå bak drapet. Flere medier meldte allerede da at det var Hansens stesønn som var mistenkt.

Mandag gikk Gudbrandsdalen politidistrikt ut med navn og bilde av den mistenkte stesønnen, Kim Andreas Kristiansen (23). Bergundhagen poengterer at Kristiansen «ikke har gjort seg kontaktbar» siden fredag.

– Vi håper han tar kontakt med politiet, i og med at han er i en vanskelig situasjon, sier Bergundhagen.

Les også
Drapssiktet stesønn etterlyses med navn og bilde