Væpnet mann angrep militærleir i Belgia

En væpnet mann angrep mandag en militærleir i Belgia, men ingen kom til skade i angrepet.

Ifølge den belgiske avisen La Derniere Heure forsøkte mannen å kjøre rett inn gjennom porten ved leiren utenfor Namur sør i Belgia.

Mannen skal ha vært iført finlandshette og løsnet flere skudd før han flyktet fra stedet i den samme bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge belgiske medier er bilen funnet og blir nå gjennomsøkt av bombeeksperter. Det er ikke kjent hvem gjerningsmannen er, eller hvilke motiver som lå bak angrepet.

Belgisk politi hevdet i januar å ha avslørt en plan om å gjennomføre terrorangrep mot politiet i landet, og en mann ble drept da politiet slo til mot flere antatte terrorister.

Vaktholdet er siden skjerpet ved offentlige bygninger og en rekke andre steder i Belgia, som i mai 2014 ble rystet av et terrorangrep mot det jødiske museet i Brussel.

Fire mennesker ble drept i museumsangrepet, og en 29 år gammel franskmann av algerisk opprinnelse sitter varetektsfengslet i Frankrike, mistenkt for å ha stått bak.

Myndighetene i Brussel er sterkt bekymret over at mange belgiere har sluttet seg til militante grupper som kjemper i Irak og Syria.

FNs arbeidsgruppe om leiesoldater anslår at rundt 500 er rekruttert i Belgia, og mange av dem kjemper i dag sammen med Den islamske staten (IS). (©NTB)