Den jødiske lederen med ansvar for infrastruktur i landet, Benjamin Ben-Eliezer sier at sjansene for at Iran angriper, likevel er små.

- Utrydder Iran om landet angriper

Den israelske lederen med ansvar for infrastruktur i landet, Benjamin Ben-Eliezer, skal ha uttalt dette under et radiointervju i dag.

- Et angrep på Israel vil sette i gang et motangrep som vil utrydde landet, sa Ben-Eliezer, som er minister med ansvar for infrastruktur og et medlem i Ehud Olmerts sikkerhetskabinett, melder Agence-France Press.

- Landet er klar over vår [militære] styrke, men fortsetter å provosere oss gjennom å forsyne sine syriske allierte og Hizbollah.

Små sjanser

Samtidig skal Ben-Eliezer ha fortalt at sjansen for et slikt angrep var lite sannsynlig, siden Iran "forstår betydningen av en slik handling".

Ifølge ABC News skal Israel ha utpekt Iran som sin øverste fiende, etter at president Mahmoud Ahmadinejad gjentatte ganger har sagt at han er for å jevne Isreal med jorden.

- Det er snart ikke noen steder [i Israel man kan være trygg for Hizbollah-raketter, sier Ben-Eliezer om et tenkt scenario i fremtiden.

For tiden gjennomføres en fem dagers øvelse i Israel, der man gjennom forskjellige, tenkte scenarier, trener på hva som må gjøres om eventuelle naboer går til krig mot landet igjen.

Drilløvelsen søndag og mandag handlet om hva som skulle gjøres om Israel skulle bli angrepet fra både Syria og Hizbollah-styrker fra nord, samt palestinere fra Gaza i sør.