Kommunestyrerepresentanten i Molde har meldt seg ut av Fremskrittspartiet etter deres vedtak om aktiv dødshjelp i deres prinsipp-program.

Ut av FrP etter dødshjelpvedtak

Kirurg og FrP-er Alf Tverli melder seg ut av Fremskrittspartiets etter landsmøtevedtak i vår om å gå inn for aktiv dødshjelp i deres prinsipp-program.

Kommunestyrerepresentanten i Molde har meldt seg ut av Fremskrittspartiet.- Sjøl om muligheten er der, melder jeg meg ikke inn i noe nytt parti på det nåværende tidspunkt. Jeg kommer til å opptre saksorientert i kommunestyret, slik jeg alltid har gjort, sier Alf Tverli til Romsdals Budstikke. - Vedtaket bryter med den etiske grensa for det jeg kan godta som helsearbeider. Vedtaket betyr jo at Frp vil arbeide for å lovfeste aktiv dødshjelp, og meningen er at helsevesenet skal pålegges å være den utøvende instans. Det er en situasjon jeg ikke kan leve med. Derfor var selve beslutningen om utmeldelse enkel. Den er fattet utelukkende på prinsipielt grunnlag, sier Alf Tverli. I det daglige er han oralkirurg ved Molde sjukehus.

Leder Per Hanekamhaug i Molde Fremskrittsparti sier at partiet har tatt utmeldelsen fra Alf Tverli til etterretning.
- Det går på hans personlige oppfatninger om et landsmøtevedtak. Det er det ikke så mye å gjøre med. Det må være lov å ha personlige og prinsipielle oppfatninger - såpass takhøyde bør det være, sier lokalpartileder Per Hanekamhaug.

Les hele saken her.