HAR SVERGET TROSKAP TIL AL-QAIDA: Medlemmer av al-Nusra-fronten slukker en brann ved en opprørsbase som angivelig ble bombet av syriske kampfly i provinsen Raqqa i helgen. (Foto: Reuters/NTB scanpix)

USA: - Syrisk opprørsleder er terrorist

Myn­dig­he­te­ne i USA mener le­de­ren for den isla­mis­tis­ke opp­rørs­grup­pen al-Nus­ra-fron­ten i Syria er en ter­ro­rist.

Al-Nus­ra-fron­ten sver­get tro­skap tilal-Qa­i­da i for­ri­ge måned, og USAs uten­riks­de­par­te­ment mener grup­pens leder Mo­hammad al-Go­la­ni står bak an­grep på uskyl­di­ge si­vi­le.

«Go­la­ni har er­klært i vi­deo­er at hans en­de­li­ge mål er å styr­te det sy­ris­ke re­gi­met og inn­føre isla­mis­tis­kesha­rialo­ver over hele lan­det», heter det i en ut­ta­lel­se fra uten­riks­de­par­te­men­tet tors­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om al-Nus­ra er en av Sy­rias mest ef­fek­ti­ve ge­ril­ja­er, har grup­pen vakt stor be­kym­ring i vest­li­ge land. Iføl­ge VG fryk­ter norsk etter­ret­ning at nors­ke isla­mis­ter som har reist tilSyria, skal slut­te seg til al-Nus­ra-fron­ten.

Sam­ti­dig som ame­ri­kans­ke myn­dig­he­ter ga Go­la­ni merke­lap­pen «glo­bal ter­ro­rist», inn­før­te de sank­sjo­ner mot Sy­rias for­svars­mi­nis­ter Fahed Ja­seem al-Freij og tre av hans re­gje­rings­kol­le­ger.

I til­legg ble det inn­ført sank­sjo­ner mot det stat­li­ge fly­sel­ska­petSy­ri­an Arab Air­li­nes og den pri­va­te sy­ris­ke TV-ka­na­len Al-Du­nya. Fjern­syns­sta­sjo­nen skal ha kring­kas­tet pro­pa­gan­da for pre­si­dentBashar al-As­sad og hans re­gi­me. (©NTB)