USA og Tyskland ber Egypt sette fri Mursi

USA støt­ter Tysk­lands an­mod­ning til egyp­tis­ke myn­dig­he­ter om å løs­late den av­sat­te pre­si­den­ten Mo­ha­med Mursi.

- Alle for­mer for po­li­tisk for­føl­gel­se vil være yt­terst øde­leg­gen­de for Egypts fram­tid, sa en tals­mann for Tysk­lands uten­riks­mi­nis­ter Guido Westerwel­le på en presse­kon­fe­ran­se i Ber­lin fre­dag.

- Vi ber om at det blir gjort slutt på re­strik­sjo­ne­ne mot Mursi. Vi opp­ford­rer alle po­li­tis­ke myn­dig­he­ter til å avstå fra all volds­bruk og trus­ler om volds­bruk, til­føy­de tals­man­nen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

USA har unn­latt å svare på spørs­mål rundt for­føl­gel­sen av Mursi siden hæren av­sat­te den folke­valg­te pre­si­den­ten for­ri­ge uke. Fre­dag sva­rer uten­riks­de­par­te­men­tets tals­kvin­ne Jen Psaki be­kref­ten­de på spørs­mål om hvor­vidt USA er enig med Tysk­lands opp­ford­ring.

Hun be­kref­ter sam­ti­dig at USAs am­bas­sa­dør tilEgypt har møtt lan­dets mid­ler­ti­di­ge pre­si­dent, som ble ut­pekt av hæren etter kup­pet.

Tysk­land øns­ker at en po­li­tisk nøy­tral in­ter­na­sjo­nal or­ga­ni­sa­sjon får ad­gang til Mursi slik at de kan snak­ke med ham om hans si­tua­sjon. (©NTB)