UP tok flere råkjørere i fjor

Stadig flere er råkjørere i trafikken. Utrykningspolitiet (UP) tok 84.722 som kjørte for fort i fjor. Dette er 2.617 flere enn året før.

Tallene som Dagen har innhentet fra UP viser også at 5.045 bilførere kjørte så fort at de mistet førerkortet på stedet.

- Selv om vi ser av tall fra Statens Vegvesen at gjennomsnittlig fartsnivå reduseres, så er det likevel flere som kjører for fort, sier UP-sjef Runar Karlsen i en kommentar til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- En årsak til at tallet på overtredelser øker, er at vi jobber stadig smartere med fartskontroller, ikke minst på veier med mye ulykker. Det er viktig for politiet å forebygge i trafikken, legger han til.

UP-sjefen opplyser at det er ikke målt flere fartskontroller i 2012 enn i året før. Men politiet prøver å være mest mulig uforutsigbare med sine målinger.

Mistet førerkortet

UP avdekket i fjor 5.045 tilfeller der fartsovertredelsene var så grove at bilførerne mistet førerkortet på stedet.

- Dette var en økning på 10 prosent i forhold til året før. Vi ser det som en viktig oppgave å fange opp disse, og det er nedslående at det er så mange grove fartsovertredelser, sier Runar Karlsen.

Han viser også til at altfor mange kjører i rus, og UP blir stadig bedre til å få stanset disse. UP og politidistriktene avdekket 8.892 ulovlige ruskjøringer i fjor.

- Mange nedslående resultat - men allikevel - vi er veldig godt fornøyd med innsatsen som har vært et viktig bidrag til ulykkesutviklingen, sier UP-sjefen.DAGEN