Unio: – Fortsatt feil kurs

Den nye arbeidsmiljøloven innebærer at de ansatte vil få det verre, ikke bedre, mener Unio.

– Det er bra at forhandlingene mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF om den nye arbeidsmiljøloven har resultert i enkelte positive justeringer. Men fortsatt peker hovedkursen i feil retning, sier leder Anders Folkestad i Unio, som er en sammenslutning for norske arbeidstakerorganisasjoner.

Folkestad peker på at dagens formulering «arbeid på søn- og helgedager er ikke tillatt med mindre arbeidets art gjør det nødvendig», fortsatt skal gjelde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er positivt at KrF har fått gjennomslag for noe oppmyking i forhold til regjeringens opprinnelige forslag når det gjelder mer søndagsarbeid. Det er bra de fikk gjennomslag for å opprettholde forbud mot søndagsjobbing, sier han.

– Vi er også fornøyde med at partene skal inn i evalueringen av ordningen med midlertidig ansettelser, at det er lagt føringer for mindre bruk av midlertidige stillinger i staten, samt at «fireårsregelen» blir en treårsregel. Det er også positivt at partene griper fatt i varslerproblematikken, men de går ikke langt nok i å beskytte varsleren, mener Folkestad.

Les også
LO om arbeidsmiljøloven: – Et løftebrudd fra KrF
Les også
NHO: – Viktige forbedringer i ny arbeidsmiljølov
Les også
Ny arbeidsmiljølov gir mer søndagsjobbing