Ung syrer: – Jesus fant meg

– Jeg besøkte Refugee Alliance-kirken i fjor ved juletider. Det var så vakkert og jeg kjente meg vel både med sangen og fellesskapet, sier syreren som Dagen har kontakt med på telefon.

Han ønsker ikke å oppgi sitt eget navn av frykt for konsekvensene, men forteller på engelsk at han er 29 år gammel.

Møtet satte spor, og den unge syreren tenkte mye på Jesus. I februar kom han tilbake for å be om en bibel på arabisk. Den ble studert flittig. Neste gang han kom tilbake, hadde han mange spørsmål til Sina Saltbones.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun var snill med meg og andre fra arabiske land og forklarte alt om Jesus. Vi var redde for å stille spørsmål i våre muslimske samfunn om kristendom og Jesus, for det er ikke tillat. Jeg er født muslim, men vil velge mitt eget liv i frihet. Det har jeg ikke kunnet gjøre før jeg kom hit.

LES:Har startet gudstjeneste for muslimer

Da 29-åringen kom tilNorge fikk han mange kristne venner. Han ble med dem til gudstjeneste i ulike menigheter og lette etter et sted han kunne trives. Det har han funnet i RA Mission Church.

På vegne av seg selv og andre arabiske venner spurte han Saltbones om mulighet til å få lære mer. Han er glad for at hun har satt av fast tid hver torsdag til spørsmål de måtte ha.

– Vi har lært om hva troen består i, hvordan kristne ber og hva som står i Bibelen. Etterpå har jeg kjent fred. Jeg føler meg ikke redd lenger, sier han.

LES: "Vil du sende oss i døden?"

Syreren vet ennå ikke hvor han kommer til å bo i fremtiden.

– Det er ikke så viktig om jeg er i Norge eller Sverige eller et annet sted. Jesus fant meg og jeg føler meg fri. Jeg er sikker på at han vil ta seg av meg alltid.