Underfulle graviditeter

Du har en Gud som kan gjøre under.

Sara og Abra­ham hadde al­le­re­de hvitt hår og lutne ryg­ger. De var førti år for gamle til å få barn. Gra­vid i den al­de­ren? Nei, det skjed­de aldri i hjem­byen Ur. Det skjer hel­ler ikke her i Kana'an. Umu­lig.

Hanna og El­kana hadde i åre­vis øns­ket seg barn. Men nei da. Årene gikk. «Ufrukt­bar,» sa nabo­kvin­ne­ne. Hanna mer­ket deres ned­la­ten­de blikk. Kjen­te skam­men. Nå var for­res­ten med­hus­tru­en Pe­n­in­na gra­vid igjen - og smil­te over­le­gent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eli­sa­beth og Saka­ria hadde for­sont seg med tan­ken: Eli­sa­beth kunne ikke få barn. Begge var «langt opp i årene» (Luk 1:18). De hadde bedt, men ikke blitt bønn­hørt. Nå var det for sent.

Men det utro­li­ge skjed­de. De tre ek­te­pa­re­ne var ut­valgt som for­eld­re til hver sin «løfte­sønn»: pa­tri­ar­ken Isak, pro­fe­ten Sa­mu­el og dø­pe­ren Jo­han­n­es. I hver sin tids­epo­ke var disse tre red­skap Gud bruk­te for sin store frel­ses­plan. Alle ble unn­fan­get på un­der­full vis.

Var det til­fel­dig? Nei. De un­der­ful­le gra­vi­di­te­te­ne il­lust­re­rer at Gud er su­ve­ren. In­gen­ting er umu­lig for ham (Luk 1:37). Og de sier noe om hvor vik­tig frel­ses­pla­nen var.

Kjære leser. Du har en Gud som kan gjøre under. Du har en Gud som su­ve­rent førte sin frel­ses­plan igjen­nom, selv når det så som mør­kest ut. Takk ham. For frel­ses­pla­nen gjaldt deg. Betro deg til ham. Han er den samme i dag.

Les flere av Dagens andakter her

Les også
Blikket festet på Jesus